Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Igralka iz Teksasa je Obami poslala z ricinom zastrupljeno pismo, ker je želela namočiti moža

Deli na:
Igralka iz Teksasa je Obami poslala z ricinom zastrupljeno pismo, ker je želela namočiti moža

Foto: Reuters

Zvezni policisti so v petek aretirali 35-letno igralko Shannon Rogers Richardson, ki je obtožena pošiljanja pisem s strupom ricin na naslov predsednika ZDA Baracka Obame in newyorškega župana Michaela Bloomberga. Richardsonova je policijo sicer obvestila sama, ker je želela vplesti moža, s katerim se ločujeta.

Zvezna policija FBI je v zadnjem mesecu dni raziskovala najmanj tri primere pošiljanja pisem z ricinom, ki je smrtonosen in ga je razmeroma enostavno pridobiti. Zadnji primer je morda najbolj bizaren. Obtoženka je 30. maja oblastem prijavila svojega moža kot pošiljatelja pisem Obami in Bloombergu.

Preiskava je potem odkrila, da je pisma v resnici pošiljala žena, ki je padla na preizkusu z detektorjem laži. Moža, 33-letnega vojaškega veterana Nathaniela Richardsona, niso aretirali. Ko so jo ujeli z detektorjem laži, je priznala, da je pisma poslala sama, vendar pa naj bi jo v to prisilil mož.

Preiskovalci ji niso verjeli in tožilstvo je na sodišču v mestu Texarkana proti njej spisalo obtožnico zaradi pošiljanja grozilne komunikacije predsedniku, za kar ji grozi do deset let zapora. Shannon Richardson je noseča z možem in bo rodila oktobra. Iz prejšnjih razmerij ima še pet otrok.

Odvetnik Nathaniela Richardsona ugiba, da je motiv maščevanje možu, ki je maja vložil zahtevo za ločitev. Na aretacijo in obtožnico se je odzval župan Bloomberg, ki se je zahvalil vsem za uspešno preiskavo. Na Bloomberga sta bili naslovljeni dve pismi, ki sta vsebovali grožnje, povezane z njegovo kampanjo proti orožju.