klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaški duhovnik naj bi umoril dubrovniškega funkcionarja

Deli na:

Hrvaška policija je danes sporočila, da so na hodniku župnišča v vasi Banići pri Dubrovniku našli truplo 49- letnika in na kraju zločina prijeli 43-letnika, ki ga sumijo umora. Hrvaški mediji ob tem poročajo, da je katoliški duhovnik Ivan Sinanović, ki je teologijo končal v Ljubljani, umoril predsednika občinskega sveta Banićev Marka Kraljevića.

Dubrovniška policija je potrdila, da so davi nekaj pred 2. uro prejeli obvestilo o hrupu pri župnišču, v katerem je živel 43-letnik. V hiši so našli truplo 49-letnika z vidnimi telesnimi poškodbami, v neposredni bližini pa zalotili tudi 43-letnika, ki so ga prijeli. Proti njemu so uvedli kriminalistično preiskavo zaradi suma umora.

Dubrovniški Vjesnik je na svoji spletni strani poročal, da je prišlo do fizičnega obračuna med duhovnikom Sinanovićem in funkcionarjem Kraljevićem ter da je slednji umrl zaradi hudih poškodb. Okoliščine smrtonosnega incidenta niso znane.

Dubrovniški škof Mate Uzinić je že izrazil obžalovanje zaradi tragičnega dogodka, Sinanoviću pa prepovedal opravljanje duhovniških dolžnosti.

"Obenem izražam iskreno upanje, da bodo pristojne državne institucije storile vse, kar je v njihovi moči, da ugotovijo, kaj se je resnično zgodilo, in da bodo v skladu s tem sprejele ustrezne ukrepe," je škof Uzinić še zapisal v sporočilu, v katerem je izrazil tudi sožalje družini pokojnega Kraljevića.



Hrvaški mediji sicer poročajo, da je župnik Sinanović znan hrvaški javnosti, saj je med drugim motorist, ima tetovaže, uhan, skrbi pa za več psov. Enega med njimi naj bi mu nekdo ubil.

Sam je decembra lani za Slobodno Dalmacijo tudi javno spregovoril o prepirih s Kraljevićem. Takrat je tudi povedal, da je bil med vojno pripadnik hrvaške vojske in da se je takrat odločil, da bo, če bo preživel vojno, postal duhovnik. Maturiral je na srednji teološki šoli v Zagrebu.

Za splitski časnik je decembra lani Sinanović med drugim povedal, da je teologijo končal v Ljubljani, kjer je tudi skrbel za 400 brezdomcev, ki so se zbirali v eni od ljubljanskih cerkva, v kateri je bil karitas.

Omenil je še, da je brezdomce tudi redno strigel in da ga je takratni ljubljanski nadškof Franc Rode določil, da bo tudi njegov frizer. V Sloveniji je spoznal duhovnika iz Župe Dubrovačke, ki mu je predlagal, naj pride na območje Dubrovnika, kjer manjka katoliških duhovnikov. V Dubrovniku so ga leta 2004 tudi posvetili.