sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hrvaška predsednica ostro nad vlado: Tehnična vlada ni sposobna voditi države

Deli na:
Hrvaška predsednica ostro nad vlado: Tehnična vlada ni sposobna voditi države

Foto: Reuters

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je včeraj zaostrila tone do vlade. Potem ko je notranji minister Ranko Ostojić njeno izjavo, da bi morali begunce na meji s Srbijo preusmeriti na uradne prehode, komentiral z besedami, da naj se o tem dogovori s prijatelji v Beogradu, je to označila za dokaz, da "tehnična vlada ni sposobna voditi države".

"S svojo današnjo izjavo je tehnični minister Ostojić priznal, da ta tehnična vlada ni sposobna voditi države in da meni prepušča izvršno oblast. To bom naredila takoj, ko mi bo dovolila ustava," je zapisala na svojem profilu na Facebooku, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Minister Ostojić je na novinarsko vprašanje, kako komentira stališče predsednice, da bi vse begunce na meji s Srbijo morali preusmeriti na uradne mejne prehode, včeraj v Opatovcu dejal, da "se ona lahko z lahkoto o tem dogovori s svojimi prijatelji v Srbiji" in da nato Hrvaška ne bo imela več problemov.

Predsednica, ki je na uradnem obisku na Kitajskem, je po napovedi Budimpešte o včerajšnjem zaprtju zelene meje s Hrvaško v petek dejala, da se od začetka begunske krize zavzema za popoln nadzor zelene meje in vstop migrantov preko uradnih mejnih prehodov. Poudarila je tudi, da bi število migrantov, ki vstopajo v državo, moralo biti sorazmerno s številom tistih, ki iz nje odidejo, glede na to, da Hrvaška ne more poskrbeti za večje število migrantov.