podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hollande vztraja pri davku za bogataše, zato bo konec novembra v Franciji brez nogometa

Deli na:
Hollande vztraja pri davku za bogataše, zato bo konec novembra v Franciji brez nogometa

Foto: Reuters

V prvi in drugi francoski nogometni ligi bodo zadnji vikend v novembru stavkali v znak protesta proti vladnemu ukrepu, ki načrtuje največje zaslužkarje obdavčiti s 75-odstotnim davkom na premoženje. Na včerajšnjem sestanku s predsedniki klubov je predsednik Francije Francois Hollande dejal, da si ne bo premislil.

Hollande je jasno povedal, da se davek tiče vse podjetij, vključno z nogometnimi klubi. Iz Francoske zveze profesionalnih ekip (UCPF) so tako potrdili, da zadnji vikend v novembru na francoskih zelenicah ne bo nogometa.

Prva prekinitev dejavnosti v francoskem nogometu je bila leta 1972. V stavko, ki bo od 29. novembra do 2. decembra, so vključena moštva, ki nastopajo v prvi in drugi francoski ligi. Francoska vlada je v začetku aprila potrdila, da bodo morali nogometni klubi, ki svojim igralcem letno odštejejo več kot milijon evrov, plačati 75-odstotni "super" davek na premoženje.

"Predsednik nas je poslušal, ampak nas ni slišal. Nismo našli rešitve, ukrep bo šel skozi proceduro," je po sestanku dejal Frederic Thiriez, predsednik Francoske nogometne lige. Po prvih ocenah naj bi ukrep moštva iz ligue 1 "stal" 44 milijonov evrov. Med klubi bo največ prispeval bogati PSG, ki ima na plačilnem seznamu več kot deset igralcev, ki letno prejmejo po več kot milijon evrov.