Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hekerji vdrli na stran sodišča v podporo Pussy Riot

Deli na:
Hekerji vdrli na stran sodišča v podporo Pussy Riot

Foto: Reuters

Na stran moskovskega sodišča, ki je članice ruske punk skupine Pussy Riot v petek obsodilo na dve leti zapora, so danes vdrli za zdaj neznani hekerji. Na strani sodišča sta se tako med drugim pojavila slogan proti predsedniku Vladimirju Putinu in nova pesem skupine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na strani okrožnega sodišča je bilo davi moč opaziti tudi video posnetek homoseksualnega bolgarskega pevca Azisa in opazke na račun ruskega pravosodnega sistema. Naložena je bila tudi najnovejša pesem skupine z naslovom Putin je prižgal ogenj revolucije.

Tiskovna predstavnica sodišča je potrdila, da so spletno stran napadli hekerji, in zatrdila, da si prizadevajo znova vzpostaviti normalno stanje.

Sodišče je 24-letno Marijo Aljohino, 23-letno Nadeždo Tolokonikovo in 29-letno Jekaterino Samučevič obsodilo zaradi huliganstva, ki ga je vodilo versko sovraštvo in razžalitev vernikov.

Trojica je v moskovski katedrali Kristusa Odrešenika izvedla punk molitev. V njej so pevke prosile Devico Marijo, naj Rusijo reši Putina, in obsodile Rusko pravoslavno cerkev "poveličevanja gnilih diktatorjev". Putin se je takrat potegoval za tretji predsedniški mandat, ki ga je nato tudi dobil.

Sojenje se je začelo 30. julija, glasbenice pa so se izrekle za nedolžne glede obtožb. Ob tem so izrazile obžalovanje, če je njihovo politično motivirano dejanje nekatere vernike užalilo, saj to ni bil njihov namen.