zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grčija pospešeno gradi migrantske centre za tisoče ljudi

Deli na:
Grčija pospešeno gradi migrantske centre za tisoče ljudi

Foto: Getty Images

Zaradi pritiskov, ki jih je sprožilo zaprtje balkanske poti, poskuša Grčija namestiti na tisoče migrantov, ki so obtičali na njenem ozemlju. Kljub finančnim težavam bodo Atene ta teden zgradile sprejemne centre za tisoče ljudi, je na srečanju z evropskim komisarjem za humanitarno pomoč Hristosom Stilianidesom zatrdil grški premier Aleksis Cipras.

Cipras je na srečanju v Atenah humanitarno krizo v taboru pri kraju Idomeni na grško-makedonski meji označil za evropski problem, ki se ga je treba tako tudi lotiti. Stilianides mu je ob tem zagotovil popolno podporo in solidarnost Evropske komisije pri reševanju humanitarnih potreb beguncev v Grčiji. V Idomeniju trenutno še vedno vztraja okoli 12.500 migrantov, ki željo nadaljevati pot proti srednji Evropi.

Iz Evropske komisije so sporočili, da je bilo današnje srečanje Ciprasa in Stilianidesa priložnost za posvetovanje in usklajevanje z Grčijo o izvajanju prihodnjih ukrepov z Združenimi narodi in drugimi človekoljubnimi organizacijami.

Grške oblasti so danes znova prepeljale več sto migrantov iz Aten v druge dele države. 200 pretežno sirskih in iraških migrantov so tako namestili v mestu Trikala v osrednji Grčiji. Okoli 150 migrantov pa naj bi do večera prepeljali v mesto Konica pri meji z Albanijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.