Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Fritzlovo hišo bodo porušili

Deli na:

Hišo s kletno ječo, v kateri je Josef Fritzl 24 let zadrževal in zlorabljal svojo hčerko, bodo porušili, poroča avstrijski dnevnik Kurier. V javnosti vlada veliko zanimanje za ogled rušenja hiše v mestu Amstetten, je povedal sodnik Markus Sonnleitner, ki vodi zadevo.

Hišo s kletno ječo, v kateri je Josef Fritzl 24 let zadrževal in zlorabljal svojo hčerko, bodo porušili, poroča avstrijski dnevnik Kurier. V javnosti vlada veliko zanimanje za ogled rušenja hiše v mestu Amstetten, je povedal sodnik Markus Sonnleitner, ki vodi zadevo.

Sonnleitner je dodal, da iščejo način, da bi hišo porušili brez velike pozornosti. Možnosti, da bi hišo lahko prodali, so namreč skoraj nične, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rušenja se veselijo tudi sosedje. "Ko bi bagri že končno prišli," je za časnik Kurier dejala ena izmed sosed.

Fritzl je hčer Elisabeth od leta 1984 do aprila 2008 zadrževal v kleti svoje hiše v mestu Amstetten, kjer jo je posiljeval. V tem času mu je rodila sedem otrok, od katerih jih je preživelo šest. Novorojenček Michael pa je po 66 urah življenja umrl, ker mu njegov oče ni priskrbel zdravniške pomoči.

Poleg umora iz malomarnosti ga je porota aprila lani spoznala še za krivega incesta, posilstev, zasužnjevanja, nezakonitega zadrževanja v ujetništvu in hudih groženj. Fritzl se je najprej izrekel zgolj za krivega incesta, posilstev ter nezakonitega zadrževanja v ujetništvu, po ogledu 11-urnega posnetega pričanja svoje hčerke pa tudi v vseh ostalih točkah obtožnice.

Sodišče v avstrijskem St. Pöltnu ga je obsodilo na dosmrtno zaporno kazen, ki jo prestaja v posebnem zaporu za duševne bolnike v Kremsu. Fritzl naj bi do konca življenja živel v delu zapora, v katerem so samo samice in celice za po dva zapornika. Gre za celice, namenjene posebej zapornikom z duševnimi motnjami, ki pa so kljub temu odgovorni za svoja dejanja.

Fritzl je sicer izrazil željo, da bi kazen prestajal v zaporu v kraju Garsten, ki je najbližje njegovemu domačemu mestu Amstetten. Vendar je njegova družina, ki zdaj pod drugimi imeni živi na istem območju, temu ostro nasprotovala.