GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoski minister zanikal prijetje toulouškega morilca

Deli na:

Francoski notranji minister Claude Gueant je zanikal poročanje francoske televizije BFM, da je po enajstih urah obleganja policija danes v Toulousu prijela moškega, ki ga sumi, da je v minulih dneh v treh napadih na jugu Francije ubil sedem ljudi.

Televizija BFM je za svojo informacijo navedla policijski vir in dodala, da ni jasno, ali se je predal, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Državno tožilstvo je sicer za zvečer napovedalo pomembno novinarsko konferenco.

Francoska tiskovna agencija AFP je medtem poročala, da policija nadaljuje obleganje stanovanja osumljenca, 23-letnega Mohammeda Meraha, ki po prekinitvi znova nadaljuje pogajanja s policijo. Na dopoldanskih pogajanjih je napovedal, da se bo predal popoldne. Povedal je tudi, da ima več kosov orožja.

V okviru preiskave je policija danes pridržala njegovega brata, mamo in bratovo dekle. Preiskali so tudi bratovo in mamino stanovanje. Policija je nato sporočila, da so v bratovem avtomobilu, ki je bilo blizu njegovega stanovanja, našli eksploziv. Podrobnosti niso sporočili.

Policija je tudi sporočila, da preiskujejo telefonski klic moškega, ki je opolnoči, dve uri pred začetkom operacije proti glavnemu osumljencu Merahu v Toulousu, klical francosko televizijo France 24 in prevzel odgovornost za napade. Kot razlog napadov je navedel iste razloge kot Merah - članstvo v Al Kaidi in maščevanje za smrt palestinskih otrok in zaradi sodelovanja francoske vojske v posredovanju v Afganistanu.



Dejal je tudi, da so napadi "samo začetek", da je vse posnel in da bo posnetke kmalu objavil na svetovnem spletu, je AFP izvedela pri novinarju, ki je prejel klic. Priče so sicer v torek trdile, da je imel napadalec okoli prsi privezano kamero, česar pa uradno niso potrdili.

Morilec na skuterju je v ponedeljek v streljanju pred judovsko šolo v Toulousu ubil 30-letnega učitelja in njegova dva sina, stara štiri in pet let, ter sedemletno deklico. Danes so jih pokopali na pokopališču v Jeruzalemu. Nekaj dni prej je v bližnjem Montaubanu ubil dva vojaka, pred tem pa 11. marca še enega v Toulousu.

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki se bo popoldne v Montaubanu udeležil spominskih slovesnosti za ubitimi vojaki, je medtem že prispel v vojašnico v Toulousu, kjer se bo srečal s policisti, ki sodelujejo v operaciji in predstavniki verskih skupnosti v mestu.

V Montaubanu so danes že pokopali enega od dveh ubitih vojakov, 25-letnega desetarja Abela Chennoufa, ki je leta 2008 služil v Afganistanu, lani pa v Senegalu. V četrtek bodo pokopali še drugega, 23-letnega vojaka. 11. marca ubitega vojaka pa naj bi pokopali v Maroku, še poroča AFP.