favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

FAZ o drugem krogu predsedniških volitev v Sloveniji

Deli na:
FAZ o drugem krogu predsedniških volitev v Sloveniji

Nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) v današnji izdaji poroča o nedeljskih predsedniških volitvah v Sloveniji. Pri tem izpostavlja, da bo potreben drugi krog, ko bodo Slovenci odločali med dvema kandidatoma levice. Časnik ocenjuje tudi, da se obetajo trije tedni občutno ostrejše volilne kampanje kot doslej.  

Sedanji predsednik danilo Türk je bil po pisanju časnika vidno razočaran, saj je še v petkovih javnomnenjskih raziskavah gladko vodil, potem pa ga je nekdanji premier Borut Pahor v nedeljo prehitel. "Samo izpad konservativnega kandidata Milana Zvera ni presenečenje," poudarja FAZ.

"V drugem krogu volitev 2. decembra se bosta tako pomerila dva ugledna politika slovenske levice, katerih karieri sta tesno prepleteni," ugotavlja časnik in dodaja, da so se njune poti letos razšle.

Časnik opisuje tudi glavne poudarke v volilni kampanji obeh kandidatov. Pri tem ocenjuje, da si je Pahor veliko glasov konservativnih volivcev pridobil s pozivanjem k nacionalni odgovornosti, Türku pa so škodili očitki o pretirani uporabi privilegijev, povezanih s predsedniškim položajem.

"V prihodnjih treh tednih lahko pričakujemo občutno ostrejšo volilno kampanjo," meni avtor članka. Pri tem ugiba, da bi lahko Türk Pahorju speljal socialdemokratske volivce in ga prikazal kot kandidata vlade, ki ruši socialno državo.