gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Facebook širi svojo mrežo - milijarda za nakup Instagrama

Deli na:

Ameriški spletni velikan Facebook je danes napovedal, da se je dogovoril za milijardo dolarjev vreden nakup prav tako ameriškega podjetja Instagram, ki razvija priljubljeno istoimensko aplikacijo za obdelavo in objavo fotografij prek mobilnikov.

Ustanovitelj in prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg je ob najavi dogovora po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal, da se v Facebooku že več let osredotočajo na zagotovitev čim boljše izkušnje za deljenje fotografij s prijatelji in družinskimi člani.

S prevzemom Instagrama, ta naj bi še naprej deloval kot ločeno podjetje, pa bodo zdaj lahko ponudili, kot sami pravijo, tudi najboljše izkušnje za deljenje fotografij prek mobilnikov med osebami na podlagi njihov interesov.

Zuckerberg je prevzem označil za pomemben mejnik v zgodovini Facebooka, ker so prvič doslej prevzeli storitev in podjetje s tako številnimi uporabniki. "Takšnih ne nameravamo izvesti več veliko, če sploh še kakšnega," je dejal.


Facebook je vodilno spletno družbeno omrežje na svetu, skupno ima preko 845 milijonov uporabnikov, od tega 483 milijonov dnevno aktivnih. Vrednost družbe je ocenjena na 75 do 100 milijard dolarjev.

Instagram je brezplačna mobilna aplikacija, ki omogoča zajem in obdelavo slik ter ponuja različne grafične filtre in okvirje, s katerimi lahko uporabniki popestrijo svoje fotografije.

Instagram je še posebej priljubljen zato, ker je izjemno preprost za uporabo - uporabniki lahko z enim samim klikom fotografije objavijo na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Poleg tega Instagram ponuja tudi svoje družbeno omrežje.

Za Applov operacijski sistem Ios je Instagram na voljo že od oktobra 2010, doslej so to njegovo različico s spleta prenesli že več kot 30-milijonkrat. Uporabniki Androida pa so na aplikacijo morali počakati skoraj dve leti, do aprila letos.