stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Divji psi v Ciudad de Mexicu ubili štiri osebe

Deli na:
Divji psi v Ciudad de Mexicu ubili štiri osebe

Foto: Arhiv Reporterja

Divji psi so v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico po ugotovitvah policije ubili štiri ljudi, med njimi enoletnega otroka. Oblasti so po incidentih ujele vsaj 25 zapuščenih psov, ki jih bodo pregledali in poskusili ugotoviti, ali so napadli ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napadi so se zgodili v parku Cerro de la Estrella v revni četrti Iztapalapa. Konec decembra so v parku našli zmaličeni trupli 26-letne ženske in njenega enoletnega otroka, slab teden zatem pa še najstniškega para. Oblasti zaradi resnosti poškodb ocenjujejo, da je bilo v napade vključenih vsaj 10 psov, možnost ropa pa je izključena, ker so imele žrtve pri sebi vse svoje imetje.

Nekateri strokovnjaki sicer dvomijo v to. "Ubijanje ljudi ni tipično obnašanje uličnih psov," poudarja predsednik združenja za zaščito uličnih psov v Ciudad de Mexicu Antemio Maya. Namesto širjenja zgodb o krvoločnih živalih bi se morale oblasti po njegovih besedah osredotočiti na sterilizacijo domačih živali in izobraževanje ljudi.

Mestna policija je sicer po incidentu iskala zapuščene pse, živeče v luknjah in v jamah v parku. Ujela jih je 25, od tega osem mladičev. "Oblasti so ujele beagle, maltežane, kodre. Si lahko predstavljate, kako dolgo bi take živali potrebovale, da bi ubile človeka?" pa ob tem poudarja Maya.