pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Človeška napaka kriva za helikoptersko nesrečo v Argentini

Deli na:
Človeška napaka kriva za helikoptersko nesrečo v Argentini

Foto: Reuters

Prve preiskave smrtonosne helikopterske nesreče na severu Argentine, v kateri je v ponedeljek umrlo deset ljudi, med njimi tudi trije francoski vrhunski športniki, kažejo na človeško napako, poročajo argentinski mediji. Pred trčenjem dveh helikopterjev naj bi namreč enega od pilotov po vzletu nekaj zamotilo in ni videl drugega helikopterja.

"Očitno je, da nobeden od njiju ni vedel, kje je drugi (pilot)," pa je za argentinski časnik Clarin povedal upokojeni pilot in nekdanji direktor letalskega prometa v argentinski provinci La Rioja Ricardo Beale na podlagi videoposnetkov, ki so jih posnele priče.

Iz teh je razvidno, da sta oba helikopterja letela blizu drug drugega, preden sta trčila, strmoglavila na tla in zagorela. "Trčila sta, ker se nista videla," je zatrdil Beale.

Daniel Gokich, trenutni letalski direktor v La Rioji, kjer se je nesreča zgodila, medtem izključuje možnost mehanske okvare.

Ena od možnih razlag za nesrečo so tudi zračni vrtinci, ki so v regiji zelo pogosti tudi v lepem vremenu. Pilota sta bila sicer zelo izkušena in sta regijo poznala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nesreče ni preživel nihče od potnikov na helikopterjih, ki so jih uporabljali na snemanju resničnostne oddaje, ki naj bi jo predvajali na francoski televiziji.

Med mrtvimi so bili tudi trije francoski vrhunski športniki - plavalka in olimpijska prvakinja Camille Muffat, nekdanji boksar Alexis Vastine ter jadralka Florence Arthaud. Umrlo je še pet francoskih državljanov, ki so bili del produkcijske ekipe oddaje, ter dva argentinska pilota.