Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britansko poslanko suspendirali zaradi sodelovanja v resničnostnem šovu

Deli na:
Britansko poslanko suspendirali zaradi sodelovanja v resničnostnem šovu

Foto: Arhiv Reporterja

Britanski konservativci premiera David Camerona so suspendirali svojo poslanko, ker se je ta odločila, da bo namesto v poslanskih klopeh raje sodelovala v resničnostnem šovu v Avstraliji, kamor je tudi že odpotovala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

55-letna Nadine Dorries je odpotovala v avstralski Brisbane na priprave za sodelovanje v resničnostnem šovu z naslovom I'm a Celebrity... Get Me Out of Here! (Slavna osebnost sem... Spravite me od tod!), v katerem morajo biti tekmovalci pripravljeni na to, da bodo morali na ukaz jesti tarantele ali kengurujeve prašnike.

Nova različica oddaje se bo začela v nedeljo in bo trajala tri tedne. Britanski parlament prihodnji teden ne zaseda, bo pa z delom nadaljeval 18. novembra, tako da bo Dorriesova manjkala na nekaterih glasovanjih.

Neimenovani tiskovni predstavnik konservativcev je za AFP povedal, da se bo George Young, ki je v stranki glavni za strankarsko disciplino, nemudoma sestal s poslanko, ko se ta vrne. "Zaskrbljeni smo, ker medtem ne bo opravljala dela v parlamentu in volilnem okrožju," so še povedali v stranki.



Poslanka sama je že v preteklosti zagovarjala odločitev za sodelovanje v resničnostnem šovu. "To počnem, ker šov gleda 16 milijonov ljudi. Namesto, da se poslanci o zadevah pogovarjajo med seboj v parlamentu, sama menim, da bi morali poslanci tja, kjer so ljudje," je za časnik Daily Mail dejala poslanka, ki je znana po neposrednih izjavah.

Med drugim je Camerona in finančnega ministra George Osborne v preteklosti označila za "elegantna fanta, ki ne vesta cene mleka". Cameron pa se ji je moral minulo leto opravičiti, ko jo je v parlamentarni debati označil za "izredno zafrustrirano".

Že pred šestimi leti se je v resničnostnem šovu Big brother slavnih pojavil poslanec George Galloway, ki sedaj vodi lastno stranko Spoštovanje, pred tem pa so ga iz svojih vrst izključili laburisti. Med zmagovalci resničnostnega šova I'm a Celebrity pa je tudi hčerka bivše britanskega premierke Margareth Thatcher Carol.