Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanski poslanec se je opravičil, ker je med sejo igral igrico

Deli na:
Britanski poslanec se je opravičil, ker je med sejo igral igrico

Foto: Reuters

Britanski poslanec Nigel Mills se je včeraj opravičil, ker je med sejo parlamentarnega odbora na svojem tabličnem računalniku igral igrico. Na eni od fotografij, ki jih je objavil tabloid The Sun, je videti, kako Mills igra priljubljeno igrico Candy Crush Saga na davkoplačevalskem ipadu, poročajo tuje tiskovne agencije.

40-letni poslanec vladajočih konservativcev je sprva zavrnil zgražanje javnosti na svoj račun. "Bil je trenutek na seji, ko nisem bil skoncentriran in sem najbrž odigral igro ali dve," je odvrnil Mills, ki se je z igrico dejansko zabaval več kot dve uri.

Po plazu ne ravno prijaznih odzivov se je poslanec vendarle opravičil. "Iskreno se opravičujem za svoje obnašanje na seji odbora in se zavedam, da ni bilo takšno, kot se pričakuje od poslanca," je zapisal na Twitterju. Ob tem je zagotovil, da se ne bo ponovilo.

Poslanec Edward Leigh mu je stopil v bran in kritikom zabrusil, naj se brigajo zase. Ob tem je povedal še svoje mnenje o seji odbora za javne finance minuli teden: "Moj bog, kako je bilo dolgočasno!".

V zadevo se je vpletel celo premier David Cameron: "Prepričan sem, da mu bo zelo nerodno zaradi tega, kar bo videl v časopisih, in da bo v prihodnje še bolj trdo delal."

Pristojni v parlamentu so medtem sprožili preiskavo, kako so bile fotografije posnete, saj je fotografiranje in snemanje brez dovoljenja v westminstrski palači prepovedano.

Oglasil se je tudi predstavnik združenja davkoplačevalcev John O'Connell, ki je dejal, da ni težava v tem, kako so fotografije prišle v javnost, temveč zakaj poslanec zapravlja čas za igrice.