Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Blamaža »avstralske Sarah Palin«: islam je država, Judje sledijo Kristusu

Deli na:
Blamaža »avstralske Sarah Palin«: islam je država, Judje sledijo Kristusu

Foto: Reuters

Kandidatka avstralske stranke En narod na septembrskih parlamentarnih volitvah je morala predčasno zapustiti predvolilno tekmo zaradi spodrsljaja, ki si ga je privoščila v intervjuju, v katerem je islam označila za državo. Stranka En narod je sicer znana po sovražno nastrojenih stališčih do priseljencev.

Stephanie Banister je kot predstavnica svoje stranke v predvolilni kampanji v avstralski zvezni državi Queensland sodelovala le 48 ur, zanjo pa je bil usoden intervju za televizijsko mrežo Seven. V njem je izjavila, da "ne nasprotuje islamu kot državi, vendar pa njegovi zakoni ne bi smeli biti dobrodošli v Avstraliji".

Njena izjava se je hitro razširila po spletu, 27-letne političarke pa se je prijel naziv "avstralska Sarah Palin", po ameriški političarki, ki je zaslovela s svojimi izjavami, ko je bila kandidatka za položaj podpredsednice ZDA leta 2008.

Banisterjeva je tudi prepričana, da vsega dva odstotka Avstralcev sledi "haramu", pri čemer je v resnici mislila na Koran, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V omenjenem intervjuju je tudi izrazila podporo hrani košer, ki jo uživajo Judi, pri čemer je pojasnila, da "Judi niso pod haramom", pač pa "imajo svojo religijo, ki sledi Jezusu Kristusu".

Vodja stranke En narod Jim Savage je sicer zatrdil, da Banisterjeva svoje kandidature ni umaknila zaradi navedenih izjav, pač pa zaradi groženj njej in njeni družini ter zaradi velikega pritiska, pod katerimi se je znašla, še poroča AFP.