Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bavarska SPD je konkurenčni CSU "speljala" volilni slogan

Deli na:
Bavarska SPD je konkurenčni CSU "speljala" volilni slogan

Stran "Söder macht's" s podobo bavarskega premierja Markusa Söderja pelje na stran SPD. - Foto: soeder-machts.de

Na Bavarskem se že resno pripravljajo na jesenske deželne volitve. Krščansko-socialna unija (CSU) na plakatih volivce nagovarja s sedanjim ministrskim predsednikom dežele Markusom Söderjem in sloganom "Söder naredi", a kaj, ko stranka ni zakupila tudi istoimenske spletne strani. To so namreč naredili večni tekmeci socialdemokrati (SPD).

CSU si želi 14. oktobra na deželnih volitvah ponovno osvojiti absolutno večino, a stranki ne kaže dobro. Po zadnjih anketah ji namreč pripisujejo okoli 38-odstotno podporo. A še niso obupali in so se temeljito lotili volilne kampanje, pri tem pa pozabili na določene podrobnosti, ki jih je izkoristila SPD, poroča nemški tednik Der Spiegel.

Bavarski socialdemokrati so namreč zakupili domeno z volilnim sloganom CSU. Čeprav so po deželi izobešeni številni plakati s sloganom Söder naredi (Söder macht's), pa se lahko obiskovalec istoimenske spletne strani hitro zmede. Na prvi pogled je spletna stran po barvah in grafični podobi res podobna stranem Krščansko-socialne unije, a je vsebina popolnoma drugačna, saj zagovarja stališča SPD.

Šele ko obiskovalci spletne strani pogledajo nižje, vidijo tam povezavo do spletne strani bavarske SPD in njihove vodilne kandidatke Natasche Kohnen.



SPD pa tekmecem ni ukradla le spletne domene, ampak je prehitela CSU tudi na družbenih omrežjih, kjer se za profili s sloganom CSU skrivajo socialdemokrati.

Ne glede na predvolilno taktiko tradicionalnih strank, pa jima glede na nedavne ankete ne kaže dobro. CSU bi tako osvojila le okoli 38 odstotkov glasov, kar je daleč od absolutne večine, ki je je vajena v svoji domači deželi. SPD pa je z okoli 12 odstotki podpore šele na četrtem mestu.

Za drugo oz. tretje mesto se namreč borijo Zeleni in skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD), obema strankama pripisujejo okoli 15 odstotkov. V deželni parlament bi se uvrstili še Svobodni volivci in liberalci (FDP).