Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver: Če reform ne bomo hitro sprejeli, se Sloveniji slabo piše

Deli na:
Zver: Če reform ne bomo hitro sprejeli, se Sloveniji slabo piše

Foto: Bobo

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je na včerajšnji že tretji konvenciji v Celju povedal, da moramo nujno sprejeti ključne reforme in to v doglednem času, sicer se Sloveniji slabo piše. Dejal se, da se zavzema za zapis fiskalnega pravila v ustavo, za vitkejšo državo, proračuna za leti 2013 in 2014 pa morata biti varčevalno naravnana.

Zver je dejal, da podpira tudi reformo trga dela, zlasti uvedbo enotne pogodbe za nedoločen čas, pokojninsko reformo, sanacijo bančnega sistema z uvedbo agencije, na katero bi prenesli slabe terjatve, ter uvedbo osrednjega državnega holdinga, ki bo na pregleden in transparenten način gospodaril z državnimi deleži v podsistemih, kjer ima država svojo lastnino.

Udeležence konvencije, na kateri se je zbralo okrog 300 podpornikov, je Zver pozval, da gredo čez glavne mostove za premagovanje krize, ki jo živimo v Sloveniji, pa tudi v EU. Meni, da je treba za izhod iz krize sprejeti ključne ukrepe, ki jih je predlagala vlada, in ki so bili podprti od vseh mednarodnih institucij in organizacij. Po njegovi oceni je treba dolgoročno stabilizirati tudi slovenski politični sistem z dograditvijo volilnega sistema.

Kot je dejal Zver, je njegov predlog o dograditvi političnega sistema inovacija v tokratni predsedniški kampanji, zato upa, da jo bodo mediji ustrezno obravnavali.



Poudaril je, da njegov volilni program temeljni na uravnoteženem regionalnem razvoju, kot morebitni predsednik pa bi podpiral tiste projekte, ki bodo šli v smeri decentralizacije in postopne uvedbe druge ravni lokalne samouprave. Po Zverovi oceni se mora Slovenija razvijati policentrično, zato morajo občine razpolagati z lastnimi razvojnimi viri.

Tistim, ki tega ne zmorejo, lahko po Zverovih besedah pomaga skupnost, saj je edino na takšen način možno preseči velike razlike med Ljubljano, ki dosega 132 odstotkov evropskega razvoja, in Prekmurjem, ki je 30 odstotkov pod evropskim povprečjem.

Zvera sta na včerajšnji konvenciji podprla minister za notranje zadeve Vinko Gorenak ter državni sekretar ministrstva za Slovence v zamejstvu in po svetu Matjaž Longar.