klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

ŽUPAN KOČEVJA ONEMOGOČA HUMANITARNO DEJAVNOST

Deli na:

 

 

Župan Kočevja Veber in Rade Veselinovič onemogoča humanitarno dejavnost Ali bo Humanitarno društvo marjetica iz Kočevja ostalo na cesti, sedaj ko je država na psu in je potreba po humanitarni dejavnosti čedalje večja? Zadeva glede humanitarnega društva je nujno potrebna rešitve. Humanitarno Društvo marjetica ima namreč od podjetja Mercator v najemu prostor, ki je nenamenski, pravzaprav so to prostori bivšega podjetja Avto Kočevje. Humanitarno društvo trenutno plačuje najemnino 144,00 evrov mesečno a tega zaradi svoje neprofitne (humanitarne) dejavnosti več ne zmore, saj so donacije podjetij in fizičnih oseb zaradi finančne krize zelo usahnile. Občina Kočevje oz. župan Veber iz stranke Socialnih demokratov nameni društvu le 700,00 evrov na leto, kar ni dovolj niti za pokrivanje najemnine.

Humanitarno društvo marjetica oskrbuje s svojo humanitarno pomočjo veliko družin, ki lahko zaradi neodgovornega vedenja lokalne skupnosti ostane na cesti, s tem pa ostanejo družine brez potrebne pomoči. Ker društvo ne zmore več plačevati skladišča, jih "najboljši sosed" Mercator kjub prošnji direktorju Radetu Veselinoviću, ki je upravitelj teh prostorov, naj pomaga in s tem ohrani humanitarno dejavnost. Če bo Mercator deložiral humanitarno društvo iz skladišča, bo 5 ton oblačil nezadržno propadlo, storjena bo ogromna materijalna in humanitarna škoda, v prostore pa se bodo zopet naselili lokalni narkomani ali nezakoniti prebežniki iz Balkana, ki potujejo preko Slovenije v zahodno Evropo.

Za pomoč v rešitvi tega problema je bil obveščen tudi župan Ljubljane Zoran janković, ki bi lahko kot bivši predsednik uprave Mercatorja, z dobrimi priporočili pomagal ohraniti humanitarno dejavnost v Kočevju in okolici, saj ima konec koncev tudi Mercator svoj humanitarni sklad, ki ga po nekakšni prisili vzdržujejo mercatorjevi dobavitelji, da lahko deluje. Žalostno je, da nihče nima več posluha do ohranitve te plemenite dejavnosti, ki je tako nujno potrebna v obubožani Sloveniji, niti župan Veber, niti odgovorni ljudje iz Mercatorja. Tudi občinskega prostora humanitarni dejavnosti ni na razpolago saj župan Veber oddaja v najem brezplačno objekt, ki je bil zgrajen z sredstvi EU,za druge namene. Nazadnje ne bo preostalo drugega kot, da se problem obelodani javnosti in se občane pozove k protestom, da ljudje ne bodo ostali brez humanitarne pomoči. Namesto, da bi bil župan Kočevja, g. Veber vesel, da se s humanitarno pomočjo pomaga občanom Kočevja ne zmore minimalnega napora in potrebne empatije, da bi pomagal rešiti humanitarni problem. Očitno stranka socialnih demokratov ne ve kaj pomeni beseda "socialen", na katero se v SD tako radi sklicujejo in katero nosi celo ime stranke