ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zmagovalci 31. MMS

Deli na:

Na letošnjem 31. popevkarskem festivalu Melodije morja in sonca v portoroškem Avditoriju je v soboto zmagala še neuveljavljena zasedba Jazz Station s skladbo Delam, kar se ne sme. Drugo mesto je zasedla Petra Pečovnik s skladbo Še živim, tretje pa Janez Bončina Benč s skladbo Sol, poper in sanje.

Na letošnjem 31. popevkarskem festivalu Melodije morja in sonca v portoroškem Avditoriju je v soboto zmagala še neuveljavljena zasedba Jazz Station s skladbo Delam, kar se ne sme. Drugo mesto je zasedla Petra Pečovnik s skladbo Še živim, tretje pa Janez Bončina Benč s skladbo Sol, poper in sanje.

Po končanem glasovanju, svoje glasove so prispevali poslušalci šestih radijskih postaj, gledalci festivala v portoroškem Avditoriju, strokovna žirija in telefonski glasovi, sta se na vrhu izenačili Petra Pečovnik s skladbo Še Živim in Jazz Station s skladbo Delam, kar se ne sme.

Ker po pravilniku festivala v primeru izenačenega števila točk na vrhu odločajo glasovi strokovne žirije, je postala zmagovalka zasedba Jazz Station. Pevka Petra Polak je po razglasitvi rezultatov povedala, da zmage niso pričakovali, so pa zadovoljni, da so zmagali v tako hudi konkurenci.

"Delam, kar se ne sme nas vse skupaj identificira," je o zmagovalni skladbi povedala Petra Polak. Poudarila je, da jo je pozitivno presenetila kakovost štirinajstih skladb, ki so sodelovale na festivalu, in pohvalila strokovno žirijo, ki je več točk namenila mlajšim, še neuveljavljenim izvajalcem.

"Jazz se vrača," pa so presenetljivo zmago komentirali ostali člani zasedbe, ki sodelujejo od leta 2006, druži pa jih ljubezen do jazza. Skladba Delam, kar se ne sme je prejela tudi nagradi strokovne žirije za najboljšo glasbo in najboljše besedilo.

Nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejel Janez Bončina Benč s skladbo Sol, poper in sanje, nagrado za najbolj obetavnega izvajalca pa Matija Jahn s skladbo Le ti. Nagrado za najboljši glasbeni stil je prejela pevka Majda Arh, ki je na festivalu odpela skladbo Ne govori mi.

Izmed več kot sto popevk, kolikor se jih je prijavilo na javni razpis, je strokovna komisija, v kateri so sedeli Andrej Katoli, Andrea Flego in Adi Smolar, izbrala 14 finalistov. V soboto zvečer so nastopili Stereotipi, Matija Jahn, Roberto Buljevič, The Maff, Sons, Jazz Station, Katja M., Majda Arh, Peter Januš, Andrej Ikica, Aleksandra Cavnik, Janez Bončina Benč, Voyage in Petra Pečovnik.