stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Življenje in jaz. Nevihta.

Deli na:

Vrnila sem se direktno na kosilo, ko sem vstopila mi je soseda rekla, da je moj mulc s ˝punco˝ v sobi. Prikazalo se je skoraj glavo višje, zalito, neprijazno svetlolaso bitje, ki je na sosedino povabilo na kosilo le zavračujoče bevsknilo. Predno sem odpotovala me je moj  mulc večkrat slikal za telefonček, z nobeno sliko ni bil zadovoljen in je zatrjeval, da si sploh nisem podobna - priznati moram, da sem se zalotila pri misli, da bi se rada videla z njegovimi očmi, ko pa sem videla ˝punco˝ me je ta misel popolnoma minila.

Vrnila sem se direktno na kosilo, ko sem vstopila mi je soseda rekla, da je moj mulc s ËpuncoË v sobi. Prikazalo se je skoraj glavo višje, zalito, neprijazno svetlolaso bitje, ki je na sosedino povabilo na kosilo le zavračujoče bevsknilo. Predno sem odpotovala me je moj  mulc večkrat slikal za telefonček, z nobeno sliko ni bil zadovoljen in je zatrjeval, da si sploh nisem podobna - priznati moram, da sem se zalotila pri misli, da bi se rada videla z njegovimi očmi, ko pa sem videla ËpuncoË me je ta misel popolnoma minila.

Izvedela sem, da je dobil cvek iz geometrije - sam se je javil in mislil, da bo računal, pa je bil vprašan definicije. Ker je bil drug dan mraz in punca ni šla iz hiše, mi je prišel razlagat geometrijo - zelo me je namučil in mi vse podrobno napisal v mojo mapo v računalniku.

Soseda mi je povedala, da njegov odnos do punce ni prav enostaven, po določenem času izgine in punca ga išče po celi hiši, nato pa odide domov - skriva se v shrambi, sedi na pručki, si pokriva glavo z rokami in toži, da je ne more več prenašat. Že dalj časa sem opažala, da mora imeti večje probleme. Ko sva v okviru domače naloge za verouk debatirala katera dobra dela je naredil prejšni teden, sem ga vprašala, če je  ubogal atija, odkimal je in rekel, da mu ati ni nič naročil, da sploh ne govori z njim. Srce se mi je paralo in spomnila sem se večerov, ko je oči sedel na robu moje postelje in mi bral - zelo doživeto in izrazito, morda malo patetično, ampak bila sem navdušena -  dokler se ni ponovno poročil.  Žena ni bila prav dosti starejša od mene, smilil se mi je, ko je kot šalo pripovedovala, da ji je na poročnem  potovanju želel brati pesmi pred spanjem, za kar se mu je posmehovala.

Dobila sem odločbo, da moje stanovanjce ne morejo vknjižiti v ZK na moje ime, ker ni bilo last osebe, ki mi ga je prodala. V hipu sem se odločila, da se ne bom vznemirjala - s tem problema ne bom spremenila in pri moji bolezni si nemira ne morem privoščiti. Nikomur nisem povedala in ko sem mojega mulca peljala iz treninga me je ustavil polical in me vprašal, če vem zakaj, odgovorila sem mu, da sem prehitro vozila. Pokazal mi je napravo in videla sem, da gre za resno prekoračitev hitrosti vožnje v naselju. Policaja sta me vprašala, če obljubim, da ne bom nikoli več prekoračila hitrost v naselju. Odgovorila sem jima, da tega ne morem obljubiti. Presenečeno sta me pogledala, potem pa sta se začela smejati. Rekla sem jima, da sem kristjan in se poskušam čim manj lagati, da jima lahko obljubim, da se bom potrudila, da bom spoštovala zapoved hitrosti. Dala sta mi simbolično kazen brez kazenskih točk. Obljubila sem jima, da bom v zahvalo za prijaznost molila zanju, za kar sta se mi zahvalila. Ko sem se odpeljala sem jima potrobila in na veliko veselje mojega mulca sta mi mahala :).