Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žerjav odpustil Jurija Žureja zaradi šikaniranja podrejenih

Deli na:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je direktorju Urada RS za intelektualno lastnino Juriju Žureju v ponedeljek vročilo sklep o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi, so za STA potrdili na ministrstvu. Razlog je kršitev pogodbene ali druge obveznosti iz delovnega razmerja z znaki kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu.

Žureju je nadlegovanje in trpinčenje očitalo pet zaposlenih v uradu za intelektualno lastnino. Žurej je vse očitke zavrnil kot neresnične, piše v današnji izdaji Dnevnika.

Žurej je že 5. aprila prejel sklep o prepovedi opravljanja dela. Ta po njegovih pojasnilih določa, da se mu zaradi uvedbe postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi prepove opravljati delo za čas trajanja postopka. Zoper ukrepe je napovedal pritožbo.

Tedaj je pojasnil, da je bila podlaga za uvedbo postopka domnevno nadlegovanje ali trpinčenje zaposlenih. "Iz obrazložitve izhaja, da so navedeno prijavo zoper predstojnika podale osebe, ki so že bile predmet disciplinskih postopkov ali izrednih nadzorov ali pa jim je bil napovedan izreden nadzor," je še navedel.



Konec marca je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav menil, da je Žurejev predlog, da bi urad letos za delovanje prejel 100 odstotkov višji proračun "neresno in neodgovorno" dejanje.

Sicer je Žurej zadnja leta ostro kritiziral netransparentnost delovanja Sazasa. Eden njegovih glavnih očitkov je bil, da je Sazas brez ustrezne pravne podlage za slovenske avtorje in brez ustrezne podlage za številne tuje avtorje, nakazoval milijonske zneske organizaciji za avdiovizualna dela AGICOA v Švico.

V združenju Sazas so večkrat navedli, da po njihovem mnenju Žurej ni primeren za izvajanje funkcije direktorja urada za intelektualno lastnino. V času Žurejevega direktorovanja se je po njihovem mnenju nivo zaščite intelektualne lastnine v Sloveniji po sedmih letih naraščanja zgolj v dveh letih znižal kar za 40 odstotkov. "Vse to zaradi postopkov, ki jih je Žurej sprovedel na nezakonit način, kar je potrdilo tudi sodišče," so prepričani v Sazas.