princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

nik mujanovic Ekipa24.si

Sodišče izdalo začasno odredbo v sporu velikega...

Sta William in Kate res tako stroga, kot ju opisuje osebje palače? Odkrito.si

Je Kate pretirano stroga? Tega njeni otroci ne ...

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zarubljene vile padlih milijonarjev: Bojan Križaj, Mirko Tuš in drugi so ostali brez luksuznih domovanj

Deli na:
Zarubljene vile padlih milijonarjev: Bojan Križaj, Mirko Tuš in drugi so ostali brez luksuznih domovanj

711 kvadratnih metrov veliko vilo Bojana Križaja obdaja skoraj 19.000 kvadratnih metrov zemljišča. - Foto: Primož Lavre

Po pregovoru se denar hitro lepi na bogate, a če sodimo po propadlih slovenskih bogataših, bi dejali, da rek vendarle ne velja povsem. Po začetnih uspehih, vedno višjih vrtoglavih zneskih in nekajletnem življenju na veliki nogi je v skupini najbogatejših Slovencev prišlo do krute streznitve.

Med strmoglavljenimi je celo nekdanji svetovno znani smučar Bojan Križaj. Njegovi finančni podvigi so se končali s polomom, a nobeden mu ni povzročil toliko škode, kot oddaja njegove vile v najem hudodelni kriminalni združbi. Kako je prišlo do oddaje v najem takšni družbi, Križaj za zdaj ni pojasnil, sicer pa se je o tem, kaj se je v zadnjih letih dogajalo v najeti vili, razkrilo v policijski preiskavi z razpletom na mariborskem sodišču.

Kaj vse ima Križaj v svoji, kar 711 kvadratnih metrov veliki vili ter na 19.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču? Komu je bil dolžan in za koliko se bo na dražbi prodala njegova vila? Kakšna je ocena vile po podatkih Geodetske uprave RS (Gurs) in kakšna je višina terjatve, knjižene v zemljiški knjigi?

Med vilami z novim lastnikom je nekdanja vila albanskega poslovneža Hetema Ramadanija v Radomljah, znana kot najdražja in največja v Sloveniji. Kdo naj bi jo kupil in kdo je še vedno vpisan kot lastnik v zemljiško knjigo? Zakaj se je poslovnež s slovesom kosovskega magnata sploh odločil za prodajo? Ali gre za finančno polomijo ali je prodaja zgolj povezana z njegovo izselitvijo iz Slovenije?

Ko je bil Hetem Ramadani sedmi najpremožnejši v Sloveniji, je bil Mirko Tuš kot ustanovitelj skupine Tuš tudi njen stoodstotni lastnik in prav tako stoodstotni lastnik skupine Tuš že več let najbogatejši Slovenec. Od avgusta lani je sklad Alfi tričetrtinski lastnik skupine Tuš, Tuš ostaja 15-odstotni lastnik. Skozi desetletja poslovanja skupine Tuš se je v letu 2019 nabralo za 300 milijonov evrov finančnih obveznosti. Edino doslej neobremenjeno Tuševo premoženje je bila družinska vila v Lokrovcu pri Celju, ki še vedno ni prodana. Koliko je vredna po oceni Gursa in za koliko se je začela prodajati leta 2017?Kdo je kupil vilo Mirana Vuka, nekdanjega župana Zavrča in prav tako nekoč enega od najbogatejših Slovencev? V osebnem stečaju se je znašel že leta 2014 in takrat ostal brez dvonadstropne vile z bazenom, tremi garažami in tovornim dvigalom, s pogledom na ptujski grad in jezero.

Kje je našel rešitev Sergej Racman, da še naprej ostaja lastnik Koloseja, čeprav je oškodoval upnike pri prodaji stavbe Koloseja in kako rešuje svoje podjetje R.E. Invest in z njim svojo vilo na Rudniku?

Kako je obogatel Franc Riemer in kaj vse je botrovalo, da je v njegovem primeru prišlo do kazenskega pregona?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24