Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zares: Ni res, Golobič ne odstopa, Radićeva ga ne bo nasledila

Deli na:

Na tej spletni strani smo pred dnevi objavili članek "Gregor Golobič prepušča prestol svoji lutki Darji Radić?" in izzvali stranko Zares, ki ugovarja Reporterjevemu pisanju in vztraja, da članek vsebuje vrsto neresničnih in nepreverjenih informacij. Objavljamo odgovor Zares na poročanje Reporterja.

Na tej spletni strani smo pred dnevi objavili članek "Gregor Golobič prepušča prestol svoji lutki Darji Radić?" in izzvali stranko Zares, ki ugovarja Reporterjevemu pisanju in vztraja, da članek vsebuje vrsto neresničnih in nepreverjenih informacij. Objavljamo odgovor Zares na poročanje Reporterja.

Odziv Zares objavljamo v celoti:

ODZIV NA REPORTERJEVE NERESNICE

Članek z naslovom "Gregor Golobič prepušča prestol svoji lutki Darji Radić?", objavljen 6. julija 2011 na spletni strani Reporterja, vsebuje vrsto neresničnih in nepreverjenih informacij.

Pa začnimo na začetku, torej pri naslovu, ki je žaljiv in ne odraža dejstev. Gregor Golobič je predsednik stranke Zares in ne nekakšen "kralj ali vladar" s prestolom. Darja Radić je podpredsednica stranke Zares in nikogaršnja lutka, kot jo g. Kršinar žaljivo poimenuje.

V skladu s statutom stranke predsednika oziroma predsednico stranke volijo vse članice in člani stranke neposredno, mandat pa traja tri leta. Na takšen način je bil Gregor Golobič že dvakrat izvoljen za predsednika stranke (oktobra 2007 in septembra 2010). Poleg tega konvencija vsako leto sprejema poročilo predsednice oziroma predsednika stranke za preteklo leto in predlog političnih usmeritev za naslednje leto. Če to letno poročilo oziroma predlog političnih usmeritev na konvenciji ni sprejet, se šteje, da je bila predsedniku stranke izglasovana nezaupnica in se izvede glasovanje o razrešitvi. Toliko o "prepuščanju prestola". Gregor Golobič je predsednik in bo to tudi ostal vsaj do redne letne konvencije, ki bo predvidoma jeseni.


Informacije Reporterja, češ da namerava Gregor Golobič odstopiti tudi z mesta predsednika stranke, torej ne držijo. Prav tako ne drži, da "naj bi na redni konvenciji konec oktobra za novo predsednico izvolili Darjo Radić", saj se predsednika stranke v Zares ne voli na konvenciji, ampak ga  volijo vsi člani stranke. Datum konvencije še ni določen in tudi pogovorov o morebitni zamenjavi predsednika stranke ni bilo (zato tudi ni mogoče, da bi, kot piše Kršinar, ta položaj sprva ponujali Irmi Pavlinič Krebs ali komurkoli drugemu).

Zanimivo bi bilo vedeti, s čim lahko g. Kršinar utemelji svoje trditve o "poslušnosti" Darje Radić in o tem, da v javnosti "zbuja več posmeha kot spoštovanja". Gre za žaljive in neresnične trditve, ki jih novinar z ničemer ne argumentira. Prav tako nikakor ne drži, da "Golobič želi z Gantarjevim odstopom še poglobiti politično krizo in s tem prisiliti premierja Boruta Pahorja k odstopu". Novinar tudi ne pojasni, zakaj bi morala stranka zahtevati odstop Janeza Kopača z mesta generalnega direktorja direktorata za energijo. Janez Kopač je bil na omenjeno delovno mesto javnega uslužbenca imenovan na podlagi javnega razpisa, torej na podlagi izpolnjevanja zahtevanih kriterijev in ne na podlagi članstva v katerikoli stranki.

Lahko bi še naštevala trditve iz članka, ki ne držijo, a naj omenim zgolj še primerjavo med Darjo Radić in nekdanjo ministrico Dušo Trobec Bučan z vidika uveljavljanja pravice do nadomestila plače. Res je, poslanska skupina Zares je pozvala Trobec Bučanovo, naj se odreče nadomestilu, a iz dveh razlogov: ker je bila ministrica zgolj tri mesece in ker je imela možnost ponovne zaposlitve na ministrstvu za pravosodje. Darja Radić takšne možnosti nima.

Lep pozdrav,
Tina Hrastnik
ZARES - nova politika, odnosi z javnostmi