zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi spora Gorenaka s policisti nujna seja odbora DZ

Deli na:

Na zahtevo poslancev Pozitivne Slovenije (PS) bo danes nujna seja odbora za notranje zadeve, na kateri bodo člani odbora razpravljali o konfliktu med notranjim ministrom Vinkom Gorenakom in policijskima sindikatoma. V stranki odboru predlagajo v sprejem sklep, s katerim bi vlado in notranjega ministra pozvali k spoštljivemu socialnemu dialogu.

Na današnjo sejo odbora so vabljeni tudi pravnik Rajko Pirnat in predstavniki obeh policijskih sindikatov.

Kot so v sporočilu za javnost v sredo zapisali v PS, je konflikt med policisti na eni ter vlado oziroma pristojnim ministrom na drugi strani v zadnjih dneh bistveno presegel okvire običajnega socialnega dialoga ter pogajanj, vezanih na stavkovne zahteve, ki jih zastopata oba policijska sindikata. To potrjuje tudi vložitev zahteve za zbiranje podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma in napoved o nadaljevanju ter celo zaostrovanju stavke, menijo v poslanski skupini.

Enostranska prekinitev pogodb s policijskima sindikatoma, ki jo je generalnemu direktorju policije Janku Goršku naročil notranji minister Vinko Gorenak, je po njihovem mnenju več kot očitno kaznovanje policistov zaradi njihove stavke. Minister želi z grožnjami onemogočiti stavko, kar je nedopustno, menijo poslanci Pozitivne Slovenije.

Kot je Gorenak pojasnil v ponedeljek, je prekinitev pogodb naročil zaradi razkošja teh pogodb, ne pa zaradi aktualne stavke in referenduma.