pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi močnega dežja bodo ob koncu tedna narasle reke

Deli na:
Zaradi močnega dežja bodo ob koncu tedna narasle reke

Foto: Bobo

Agencija RS za okolje (Arso) v soboto čez dan in v noči na nedeljo v večjem delu države pričakuje močnejše naraščanje rek. Na območju pogostih poplav v vzhodni Sloveniji obstaja tudi možnost poplavljanja rek, gladina morja pa bo v soboto povišana zaradi močnejšega južnega vetra, je zapisano na spletni strani Arsa.

Po zadnjih izračunih naj bi že v soboto popoldan reke s povirji na območjih Julijskih Alp, Kamniško-Savinjskih Alp in predalpskem hribovju dosegle velike pretoke. Ob pojavu močnejših nalivov v hribovitem območju zahodne in severne Slovenije lahko hitro narastejo tudi manjši vodotoki in hudourniki, navajajo na Arsu.

V soboto zvečer in v noči na nedeljo bodo močneje narasle tudi reke v vzhodni Sloveniji, zlasti na območjih Podravja ter širšem območju Celja, Slovenskih goric in Posotelja. Na teh območjih oz. območjih pogostih poplav obstaja tudi možnost poplavljanja rek.

Gladina morja pa bo v soboto povišana zaradi močnejšega južnega vetra. Višina morja na mareografski postaji Koper lahko sredi dneva preseže 300 centimetrov, ob kateri morje poplavi nižje dele urbane obale.

Vreme bo sicer danes in še v soboto razmeroma toplo s padavinami in temperaturami nad 15 stopinj Celzija. V nedeljo se bo ohladilo, čez dan bo deset stopinj, prihodnji teden v torek pa se bodo temperature spustile pod oz. bodo okoli ledišča.

V soboto zvečer se bo pričela spuščati tudi meja sneženja. Ob močnejših padavinah lahko tako v noči na nedeljo sneži do višje ležečih alpskih dolin.