evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi izbrisanih kazni hišne preiskave na ljubljanskem Mestnem redarstvu

Deli na:

Kriminalisti so okrog sedmih zaključili hišno preiskavo na Mestnem redarstvu Ljubljana. Na mestni občini za zdaj preiskave ne komentirajo, potrdili so le, da so s preiskavo na sedežu mestnega redarstva seznanjeni. Z informacijami so zaenkrat skopi tudi na ljubljanski policijski upravi.

Potrdili so namreč le, da je hišna preiskava potekala v prostorih ene izmed služb Mestne občine Ljubljana (MOL). Za zdaj po podatkih policije ni bil pridržan nihče.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana, kriminalisti v preiskavi iščejo materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjih postopkih. V preiskavi sicer kriminalisti preverjajo sume storitve kaznivih dejanj zlorab uradnega položaja ali uradnih pravic.
 
Po poročanju Žurnala24 naj bi bilo pod lupo kriminalistov vodenje mestnega redarstva v Ljubljani od leta 2009 do danes. Policija naj bi začela s preiskavo zaradi naznanila neznanega prijavitelja, da naj bi se iz uradnih evidenc brisale nekatere kazni, ki so jih redarji zaradi napačnega parkiranja ali prehitre vožnje izrekli voznikom.
 
Policisti naj bi že marca 2010 tožilcem ovadili šefa redarjev Andreja Orača, ker naj bi pri teh odpustkih zlorabil uradni položaj. Po podatkih omenjenega spletnega portala naj bi kazen izbrisal tudi enemu od vodilnih v ljubljanski redarski službi, ki ga je zaradi prehitre vožnje s službenim vozilom ujel radar. Prav tako naj bi med vodilnimi redarji in stanovalci ene od sosesk ob ljubljanski Glinškovi ploščadi že od leta 2009 veljal dogovor, da se lastnikov vozil ne kaznuje zaradi parkiranja na pločniku ob osrednji cesti, ki vodi skozi sosesko.
 
Lani so ljubljanski redarji sicer izrekli 52.830 represivnih ukrepov ter izdali 2065 plačilnih nalogov. Mestni redarji so lani z radarji izmerili 10.788 prekoračitev dovoljene hitrosti, poleg tega so obravnavali 106 primerov kršitev javnega reda in miru.