Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Začetek sojenja policistoma zaradi nevestnosti v zadevi bulmastifi

Deli na:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je danes le začel sodni postopek zoper policista, obtožena nevestnega dela v službi pri preiskavi tragedije na Oražnovi, ko so bulmastifi do smrti pogrizli svojega lastnika Saša Baričeviča. Policista se ravno zagovarjata, javnost pa je za ta čas izključena.

Tožilka Dragica Kotnik je sodišču med prebiranjem obtožnega predloga predlagala, naj kriminalista Dušana Mikolčevića, ki je vodil ogled na Oražnovi, in policijskega inšpektorja Aleša Conradia spozna za kriva, glede kazni pa se danes še ni opredelila.

Kot izhaja iz obtožnega predloga, Mikolčević ni zavaroval madežev krvi na stikalu v stanovanju, čeprav ga je na kri opozorila tudi pokojnikova sestra Dea, oziroma se ni odločil, da preiskavo kraja dogodka razširijo še na stanovanje.

Tudi okoliščine v garaži in na dvorišču, ki so ju policisti preiskovali, je pokazala, da se je nekaj dogajalo tudi v stanovanju oziroma da je Baričevič na dvorišče pribežal iz stanovanja, meni tožilka. Prav tako so okoliščine kazale na sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali, hkrati pa je kazalo na možnost, da je bila na kraju navzoča še tretja oseba. Če je bila tretja oseba res navzoča, bi ta namreč lahko zagrešila kaznivo dejanje opustitve pomoči. Da je bila navzoča še tretja oseba, po besedah tožilke kažejo ravno krvni sledovi, ki niso pripadali ne Baričeviču ne policistu, ki je bil ranjen ob posredovanju policije na kraju dogodka. Prav tako policisti tega DNK nimajo v svoji bazi.


In čeprav je Mikolčević Conradiu v operativno-komunikacijski center sporočil, da so se dogajale "spolne igrice in zoofilija", sta namerno izključila možnost pridobivanja dokazov in navzočnosti tretje osebe, je dodala tožilka.

Tožilka jima sicer tudi očita, da o dogajanju nista obvestila preiskovalnega sodnika in tožilke ter da sta jima tako onemogočila, da se seznanita z dejstvi, stanjem trupla, najdenimi predmeti in stanjem živali. Prav tako naj bi se oba strinjala, da se vse te navedene ugotovitve ne zabeležijo v zapisnik.

Nasprotno pa Mikolčevićev zagovornik Gorazd Fišer meni, da opisana dejanja ne vsebujejo vseh zakonskih znakov nevestnega dela v službi. Hkrati Fišer zahteva, naj tožilka predstavi rezultate ali analize njenih sklepanj.

Conradiev zagovornik Blaž Kovačič Mlinar pa je dodal, da slovensko kazensko pravo spolnega odnosa z živalmi ne opredeljuje kot kaznivega.