markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Za razrešitev Cvikla

Deli na:

Branko Grims, poslanec SDS, sprašuje vlado, kdaj bo razrešila generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla zaradi njegove negativne vloge pri očitnem zavajanju domače in tuje javnosti v zadevi Patria. Grims ugotavlja, da vlada ni upoštevala 30-dnevnega poslovniškega roka za odgovor na enako vprašanje, ki ga je prvič poslal 16. julija.

Branko Grims, poslanec SDS, sprašuje vlado, kdaj bo razrešila generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla zaradi njegove negativne vloge pri očitnem zavajanju domače in tuje javnosti v zadevi Patria. Grims ugotavlja, da vlada ni upoštevala 30-dnevnega poslovniškega roka za odgovor na enako vprašanje, ki ga je prvič poslal 16. julija.

Poslansko vprašanja Branka Grimsa objavljamo v celoti:

Kdaj boste razrešili generalnega sekretarja vlade mag. Milana M. Cvikla zaradi njegove negativne vloge pri očitnem zavajanju domače in tuje javnosti?

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije je prevzelo prvih trinajst oklepnih vozil znamke Patria in jih 3. julija 2009 predalo v uporabo Slovenski vojski. S tem je uradno uveden oklepnik 8x8 znamke Patria v operativno uporabo v  Slovenski vojski, kar je zagotovo dobra novica in sem je osebno tudi kot vodja slovenske delegacije v Zvezi NATO zelo vesel, saj si slovenski vojaki pri izpolnjevanju sprejetih mednarodnih obveznosti naše države zaslužijo kar najboljšo možno zaščito.


Prevzem in uvedba oklepnikov Patria v operativno uporabo v Slovenski vojski je pravno povsem očiten odsev dejstva, da Vlada Republike Slovenije ne razpolaga s prav nikakršnimi indici, ki bi dejansko dokazovali možnost, da bi kdo iz prejšnje vlade prejel kakršno koli podkupnino v zvezi z nakupom oklepnikov znamke Patria. Že zgolj utemeljen sum o obstoju takega indica (v postopku je preiskava na Finskem, v kateri sodeluje tudi Slovenija) bi namreč pomenil očitno dolžnost vlade, da posel zamrzne in prevzema po tem ne bi moglo biti, kaj šele uvedbe oklepnikov v operativno delo Slovenske vojske. Če pa bi vlada dejansko razpolagala s kakršnim koli tovrstnim indicem, bi bila že po sami protikorupcijski klavzuli zaradi pravne ničnosti pogodbe dolžna takoj preklicati ves posel. Zgodilo pa se je prav nasprotno in to ima poleg pravnih tudi politične posledice.

Ugled naše države v tujini je lani najbolj omadeževalo pošiljanje očitno neresničnih informacij iz Slovenije na Finsko o obstoju indicev o "vpletenosti vrha prejšnje vlade v korupcijski škandal pri nakupu oklepnikov 8x8 znamke Patria". Posledice tega blatenja Slovenije z neresnicami v tujini so bistveno zaznamovale tudi notranje politično dogajanje v Sloveniji. Ključni akter in neslavni simbol tega početja v minulem mandatu je bil sedanji generalni sekretar Vlade Republike Slovenije g. Milan M. Cvikl. Ker g. predsednika vlade kot človeka sam zelo cenim, mi je jasno, da prav dolgo ne boste mogli več na ključni funkciji ohranjati simbola dejstva, da je sedanja oblast utemeljena na - po prevzemu Patrij prav vsakomur očitni - neresnici. Tega ste se jasno zavedali že od začetka, zato ste tudi kot eno prvih potez koalicije predlagali zakon, po katerem bi se g. Milan M. Cvikl lahko po odstavitvi vrnil v poslansko klop, kar bi vladi močno olajšalo njegovo zamenjavo. Toda zakon je neslavno propadel.

Slovenske državljanke in državljani, tako s strani opozicije, pa tudi mnogi, ki so se prej javno opredelili kot simpatizerji in celo kot člani strank sedanje koalicije, so bili zelo neprijetno presenečeni nad dejstvom, da niti po tem, ko se je izkazala javno izrečena neresnica ministra g. Gregorja Golobiča, ni bilo njegove zamenjave. Mnogi so se spraševali, zakaj predsednik vlade ni zahteval njegovega odhoda, saj je zaradi vladne podpore g. Gregorju Golobiču sedaj omajana verodostojnost celotne vlade. Toda ob tem so pozabili, da je bila žal vrednotno utemeljena prav na blatenju Slovenije z neresnicami v tujini. Sedaj je zaradi vztrajanja g. Milana M. Cvikla na pomembni vladni  funkciji to postalo očitno tudi največjemu naivnežu v Sloveniji. Jasno je, da dveh takih bremen (vsakomur očitnih neresnic ministra g. Gregorja Golobiča in g. Milana M. Cvikla) na dolgi rok ne zdrži nobena vlada in da je samo vprašanje časa, kdaj boste razrešili s funkcije neslavni simbol blatenja Slovenije z neresnicami v tujini. Zamenjava generalnega sekretarja g. Milana M. Cvikla bo prvi majhen, a pomemben korak v smeri vzpostavljanja higienskega minimuma politične etike, zato je v javnem interesu. G. Gregor Golobič ni bil razrešen tudi zato, ker je predsednik ene od koalicijskih strank. Pri g. Milanu M. Cviklu teh zadržkov ni. Vprašanje je torej le še, kdaj?