mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Voduškova Info TV

Deli na:

Ustanovitelj Info TV Leo Oblak je prodal večinski delež televizije družbi Publica, ki je v lasti nekdanjega novinarja Vladimirja Voduška. Prodaja je bila zaključena v torek, je danes za STA potrdil Oblak.

Ustanovitelj Info TV Leo Oblak je prodal večinski delež televizije družbi Publica, ki je v lasti nekdanjega novinarja Vladimirja Voduška. Prodaja je bila zaključena v torek, je danes za STA potrdil Oblak.

Kupnina znaša med 2,5 in tremi milijoni evrov, je Oblak potrdil pisanje časnika Finance. Plačana bo v obrokih glede na poslovne rezultate Info TV v naslednjih petih letih.

Oblak, ki prek svoje družbe Informativna produkcija v Info TV ohranja devetodstotni lastniški delež, je kot razlog za prodajo večinskega deleža navedel potrebo po svežem kapitalu za vlaganje v razvoj radijske mreže. Svež kapital je v času recesije ključen za razvoj družbe, je pojasnil za STA.

Zaradi novega lastništva je za danes popoldne sklicana skupščina Info TV. Ker je sklicana v roku, krajšem od 30 dni, se je morajo udeležiti vsi delničarji, med temi pa je poleg družb Publica in Informativna produkcija le še finančna družba Triglav Naložbe s 40-odstotnim deležem.

Poslovni načrt Info TV sicer po Oblakovih zagotovilih ostaja nespremenjen. Kot je pojasnil, bo program dopolnjen s pogovorno oddajo, ki jo načrtuje Vodušek, ogledati pa si jo bo mogoče enkrat na teden.

Oblak se je sicer o prodaji lastniškega deleža v Info TV že od leta 2007 pogovarjal z več zainteresiranimi kupci, še vedno pa potekajo pogovori z investitorji iz tujine.