pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vodstvo Slovenskih železnic se otepa odločnih ukrepov

Deli na:

Andrej Godec je danes odstopil z mesta člana nadzornega sveta Slovenskih železnic. V odstopni izjavi je med drugim zapisal, da ne more več učinkovito prispevati k sanaciji Slovenskih železnic, so sporočili iz Direkcije RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, katere direktor je Godec.

Andrej Godec je danes odstopil z mesta člana nadzornega sveta Slovenskih železnic. V odstopni izjavi je med drugim zapisal, da ne more več učinkovito prispevati k sanaciji Slovenskih železnic, so sporočili iz Direkcije RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, katere direktor je Godec.

"Po tehtnem in temeljitem razmisleku menim, da žal s svojim znanjem in izkušnjami ne morem več učinkovito prispevati k sanaciji Slovenskih železnic in zato sem prenehal vztrajati ter nepreklicno odstopam kot član nadzornega sveta Slovenskih železnic," je Godec med drugim zapisal v odstopni izjavi.

"Glede na to, kako si to vodstvo predstavlja tempo te sanacije, menim, da to enostavno ne gre. Razmere zahtevajo odločne ukrepe, katerih pa se vodstvo - kljub vsem prizadevanjem ministrstva in predsednika vlade - po mojem mnenju enostavno otepa," je za STA dodatno povedal Godec.

Ideja nekdanjega prvega moža nemških železnic Deutsche Bahn Hartmuta Mehdorna o logističnem holdingu je bila morda "nekoliko nerodno peljana" ali "preveč spolitizirana", sedaj pa jo je "težko držati v nekih okvirih", je na vprašanje glede sodelovanja z Mehdornom in sanacije železnic odgovoril Godec.

Godec je že 12. maja odstopil z mesta predsednika nadzornega sveta železnic. Takrat je kot razlog navedel velik obseg dela, ki ga ima kot prvi mož direkcije za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo.

Vodenje nadzornega sveta je nato prevzel Igor Zajec, med nadzorniki pa so še Branka Neffat, Bojan Brank, Bojan Rosi, Aleš Tavčar, Silvo Berdajs, Jože Pavšek in Nikola Kneževič.

Godec je peti član nadzornega sveta, ki je od februarja lani, ko so bili imenovani novi nadzorniki, odstopil. Poleg Tomaža Berločnika, ki je s položaja odstopil zaradi članstva v preveč nadzornih svetih, iz nadzornega sveta odšli še Peter Kraljič, Borut Meh in Damjan Rak.

Kraljič je odstopil, ker se ni strinjal z načinom izbire nekdanjega generalnega direktorja Matica Tasiča, Meh naj bi prav tako odšel zaradi ovir v delovanju nadzornega sveta, Raka pa so odstavili zaposleni v družbi, ki niso bili zadovoljni z njegovim zastopanjem.