zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada se ne bo prevažala beemweji

Deli na:

BMW Group Slovenija je zaradi preveč odprtih vprašanj zaenkrat ustavil svoje aktivnosti glede projekta, s katerim bi vladi za omejeno časovno obdobje zagotovil več vozil, vlada pa bi s tega naslova privarčevani denar vložila v obnovljive vire energije, so danes sporočili iz družbe.

BMW Group Slovenija je zaradi preveč odprtih vprašanj zaenkrat ustavil svoje aktivnosti glede projekta, s katerim bi vladi za omejeno časovno obdobje zagotovil več vozil, vlada pa bi s tega naslova privarčevani denar vložila v obnovljive vire energije, so danes sporočili iz družbe.

"Ker je trenutno na projektu še preveč odprtih zadev, je BMW Group Slovenija svoje aktivnosti na projektu zaenkrat ustavil," so zapisali v sporočilu.

BMW Group Slovenija je nameraval vladi zagotoviti še ne določeno število učinkovitih vozil BMW za omejeno časovno obdobje, pri čemer bi vlada vložila sredstva v obnovljive vire energije, npr. v sončno ali vetrno, pravijo.

Kot so v ponedeljek povedali na službi vlade za podnebne spremembe, bi BMW vladi posodil avtomobile serije 5, s čimer naj bi vlada v naslednjih petih letih zaradi zmanjšanja tekočih stroškov privarčevala okrog 290.000 evrov. Omenjeno vsoto bi vložila v izgradnjo sončnih elektrarn, in sicer v elektrarno na objektu ministrstva za zunanje zadeve in v elektrarno na Gregorčičevi 25. Preostala sredstva in morebitna dodatna sredstva ostalih ministrstev bi namenili gradnji ene ali več elektrarn na srednjih šolah.


V BMW Group Slovenija so danes odgovorili na očitke, da gre za energetsko neučinkovita vozila. Kot pravijo, so v okviru indeksa Dow Jones Sustainability Index šesto leto zapored prejeli nagrado za najuspešnejšega avtomobilskega proizvajalca na svetu glede prispevka k trajnostnemu razvoju in so imeli lani najnižjo porabo goriva v t.i. premium segmentu avtomobilov v Evropi.

Med letoma 1995 in 2008 je BMW Group uspel zmanjšati emisije ogljikovega dioksida svoje flote avtomobilov za 25 odstotkov, do leta 2020 pa načrtuje zmanjšanje še za 20 odstotkov.

Svoje mnenje glede projekta je na novinarsko vprašanje na današnji novinarski konferenci v Ljubljani izrazil tudi poslanec SDS Andrej Vizjak. Ideja je navidez zanimiva - dobiš vozila in še investitorja za sončne elektrarne na javnih poslopjih, pravi Vizjak, a dodaja, da bi morala vlada v projekt enakovredno vključiti tudi druge ponudnike.