franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada prodaja letalo falcon

Deli na:

Vlada je danes sklenila, da bo vladno letalo falcon prodala. Prodaja bo potekala v skladu s predpisi o prodaji državnega premoženja, pri čemer prodajna cena ne sme biti nižja od ocenjene vrednosti, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal v. d. direktorja Urada vlade RS za komuniciranje Anže Logar.

Postopek prodaje bo po pooblastilu vlade v sodelovanju z ministrstvom za obrambo ter ministrstvom za infrastrukturo in prostor po sklepu vlade izvedla Javna agencija za civilno letalstvo, ki bo do prodaje z letalom tudi upravljala.

Letalo je nameravala vlada Boruta Pahorja oddati v najem, za kar je Javna agencija za javno naročanje 16. avgusta lani objavila tudi razpis, a je vlada postopek po neizglasovani zaupnici v DZ ustavila. Ugotovila je namreč, vsaj tako so takrat pojasnili na vladi, da oddaja falcona ne sodi med tekoče posle vlade, odločitev o njegovi usodi pa prepustila svoji naslednici.

Letalo je vlada kupila leta 2001 za 33 milijonov dolarjev, tri leta pozneje pa ga je dala v najem v ZDA. Avgusta 2009 je letalo iz ZDA priletelo v švicarski Basel na servis, oktobra istega leta pa je pristalo na brniškem letališču. Po vrnitvi letala v Slovenijo so se nadaljevala pogajanja s ponudniki za najem letala, vendar je bil razpis neuspešen.