petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada bo na stavkovne zahteve sindikatov odgovorila še pred stavko

Deli na:

Vladna pogajalska skupina pod vodstvom ministra za delo Andreja Vizjaka bo v ponedeljek vladi poslala predlog odgovora na stavkovne zahteve koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja, je danes za STA povedal Vizjak. Vlada naj bi odgovor sindikatom posredovala pred sredino stavko.

Skupina bo odgovor oblikovala predvidoma do ponedeljka do 12. ure, nato ga bo morala potrditi še vlada. Kdaj bo to storila, Vizjak ni mogel napovedati, dejal pa je, da bodo sindikatom zagotovo odgovorili pred sredino stavko, verjetno v torek.

Na vprašanje, ali bi se lahko na pogajanjih sestali pred sredo, odgovarja: "Odgovorili bomo na stavkovne zahteve, nato pa pričakujemo pogajanja."

Vizjak se čudi, zakaj sindikati zavračajo pogajanja glede plač in ostalih prejemkov iz delovnega razmerja, ker da bi se lahko pogajali s pogajalsko skupino za usklajevanje predpisov s področja plač v javnem sektorju in kolektivno pogodbo, ki jo vodi Lidija Apohal Vučkovič. "Čudim se, da se nočejo pogajati okoli tega in da hočejo širiti pogajanja na vse ostale teme," pravi Vizjak.

Vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je danes napovedal, da bo na ponedeljkovi novinarski konferenci javno pozval ministra Vizjaka k takojšnjemu začetku pogajanj o stavkovnih zahtevah.