cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada bi MNZ selila na Litostrojsko

Deli na:

Vladna komisija za kadrovske in administrativne zadeve je danes soglasno sklenila, da se MNZ vključno z NPU in tudi ostalimi službami z najetih lokacij in z lokacije v Štefanovi ulici seli v prostore na Litostrojski v Ljubljani, je za STA potrdil minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. O sklepu komisije bo vlada razpravljala v četrtek.

Obenem je komisija sklenila, da bosta ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter ministrstvo za infrastrukturo in prostor po novem v prostorih, ki jih bo priskrbelo ministrstvo za pravosodje in javno upravo. Sedež statističnega urada pa bo ostal na Litostrojski cesti 54, je povedal Gorenak. Kot je še poudaril, pa gre za zdaj za sklep vladne komisije, ki bo na vladi v četrtek.

O selitvi ministrstva za notranje zadeve (MNZ) je sicer poročal Kanal A. Po njihovih navedbah naj bi se selitev Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaradi šestmesečnega odpovednega roka na Dimičevi 16 verjetno zgodila septembra.

Kot je še poročala omenjena televizija, se s odločitvijo vladne komisije ne strinja minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič, ki naj bi si želel v prostore na Litostrojski pripeljati svoj ožji kabinet. Vendar je Gorenak za STA poudaril, da ne gre za nikakršen spor. Komisija je sklep danes sprejela soglasno, tudi z glasom ministrstva za kmetijstvo in okolje, zato notranji minister ne vidi razloga, da sklep komisije v četrtek na vladi ne bi bil potrjen.