Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Veselinovič na STA

Deli na:

Vlada je danes za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA) imenovala Bojana Veselinoviča, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala v.d. direktorice urada vlade za komuniciranje Veronika Stabej. Mandat bo nastopil 2. aprila.

Vlada je danes za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA) imenovala Bojana Veselinoviča, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala v.d. direktorice urada vlade za komuniciranje Veronika Stabej. Mandat bo nastopil 2. aprila.

Kot je danes za STA povedal Veselinovič, bodo med njegovimi prvimi nalogami na agenciji spoznavanje kolektiva, pogovori s čim več ljudmi in vzpostavitev normalne notranje komunikacije. O morebitnih kadrovskih menjavah na STA pa zaenkrat še ne razmišlja.

Njegov moto je sodelovanje, zato bo skušal vzpostaviti oblike sodelovanja z vsemi, ki bodo prisegali na osnovne norme novinarstva, ki pritičejo vsakemu novinarskemu izdelku, sploh pa bi morali biti zaščitni znak agencijskega novinarstva. Agencijsko novinarstvo bi po njegovem mnenju moralo odgovoriti na vsa osnovna vprašanja kdo, kaj, kje, kdaj in zakaj v vsakem trenutku.

Veselinovič, ki je zdaj urednik notranjepolitičnega uredništva na časniku Dnevnik, bo na položaju direktorja STA zamenjal dosedanjo direktorico Alenko Katarino Paulin. Ta je s položaja odstopila; vlada je njeno nepreklicno odpoved sprejela 5. marca.

Vlada je direktorja STA prvič poiskala prek javnega razpisa, na katerega so prispele štiri prijave. Prijavljene kandidate je ocenjevala strokovna komisija pod vodstvom Slavka Splichala. Kor ocenjuje Stabejeva, je bilo imenovanje novega direktorja STA izpeljano primerno načelu transparentnosti in jasnosti.

Paulinova je položaj v.d. direktorice STA nastopila 1. junija 2007, s 1. decembrom 2007 pa je prevzela redni štiriletni mandat direktorice agencije. Zaradi zdravstvenih razlogov je oktobra lani že podala odstopno izjavo z mesta direktorice STA, ki pa jo je nato še isti mesec preklicala. V začetku marca pa je s položaja direktorice nepreklicno odstopila.