Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Večina zdravnikov 18. aprila ne bo stavkala

Deli na:

Največji sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides se napovedani stavki dela javnega sektorja 18. aprila ne bo pridružil, je za STA pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Stavko pa so tudi uradno napovedali v Sindikatu državnih organov, pridružuje se ji tudi vsaj 39 sindikatov v vzgoji in izobraževanju, ki so člani Sindikata VIR.

Predsedstvo Fidesa je sicer danes kot povsem nesprejemljive ocenilo predloge o znižanju razponov med plačnimi razredi. To po njihovem mnenju pomeni utrjevanje uravnilovke in nepovraten poseg v plačni sistem. Prav tako ocenjujejo kot nestrokoven in nekorekten poseg v kolektivno pogodbo glede dopustov.

Vendar pa so ocenili, da imajo v okviru mandata, ki jim ga je podelil glavni odbor, še vedno možnost s pogajanji priti do sprejemljivih rešitev. Naslednja seja glavnega odbora bo v četrtek, ko bodo odločili o nadaljnjih korakih.

Tudi če bi v četrtek sprejeli sklep o začetku stavke, pa se stavki 18. aprila ne morejo pridružiti, saj jo morajo sindikati dejavnosti posebnega družbenega pomena napovedati najmanj deset dni vnaprej.

K stavki pa se bo pridružilo najmanj 39 sindikatov delavcev, ki so združeni pod Sindikatom VIR. Toliko se jih je namreč izreklo za stavko, v treh zavodih so člani sindikata glasovali proti in tako ne bodo stavkali, medtem ko osem sindikatov še ni posredovalo poročila o glasovanju.

Stavki 18. aprila so se pridružili številni sindikati javnega sektorja, med drugim policisti, del zdravstva, nekateri šolniki, danes pa so stavko tudi uradno napovedali v Sindikatu državnih organov.