markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Svizec laže, pesmi krade

Deli na:

Prvi svizec v državi Branimir Štrukelj je ostro napadel ministra Žigo Turka, ker naj bi ta z navodili oziroma okrožnico, ki jo je izdal šolam in vrtcem, zaposlene zastraševal. Po njegovem naj bi to bilo tudi nezakonito in zavajanje. Potem se pa ni mogel spomniti, da je leta 2000, ko je neki drugi, svoji oblasti pripravljal stavko, prav podobna, če ne že čisto enaka navodila dobil od takratnega šolskega ministra  Pavla Zgage. In ni rekel: šole in vrtci bodo zaprti, pa pika. Bil je tiho in ponižen, kot se za odnos do njegovih spodobi.

Še pred tem se je prejšnji petek odvil hujskaški sestanek tudi v okviru univerze, kjer se je predsednika vlade Janeza Janšo zmerjalo s fašistom in govorilo laži, ki jih je minister Turk potem v daljšem odgovoru tudi demantiral. Druga stran se na to po pričakovanju ni odzvala, saj bi morala priznati, da je v resnici pripravljala »miting resnice« o lastnih lažeh in hujskaštvu.

Laži je v teh predpripravah na stavko, ki je v resnici poskus rušenja vlade, kolikor hočete. In ko smo že pri svizcovem terminu zastraševanja, je treba vedeti, da so sindikalisti v teh tednih veselo strašili: lakota trka na vrata šol, univerza bo bankrotirala, študenti obubožali, otroci bodo lačni, upokojenci ne bodo preživeli in podobno.

K temu je kakšen »junak« na youtube dodal še svoj pogled na zadeve v državi, ko je Janeza Janšo vzel na muho puške, mu s škarjami rezal usta in v njih tlačil jajca iz česar so se posebej duhovito in v maniri slovenske črne politične satire ponorčevali v Dnevnikovi rubriki n.n. Groziti Janši je menda nekaj najbolj normalnega v tej nenormalni državi prepredeni s črno medijsko propagando, ki prihaja tudi iz brlogov bivših in najnovejših sodelavcev udbe.

Potem ni čudno, če je oni ptujski sodnik pozabil na tistega policaja, ki je Janši že pred leti grozil z likvidacijo, ker to pa res ni nobeno kaznivo dejanje. Ja, če bi namesto Janša rekel Kučan, pa Türk, pa Janković in še kdo – ja potem je pa to terorizem prve vrste. In verjetno desničarski likvidacijski  pohod, s katerim bi si dali opraviti pri informacijski pooblaščenki, pri varuhinji človekovih pravic, na nogah bi  bil celoten tim v predsedniški palači s čistilkami vred, F21 bi imel izredno sejo in podobno.

A vse to sodi v psihološko vojno predpriprav na jutrišnje veliko dejanje velike zgodovinske stavke javnega sektorja, ki ne da nič od svojih plač, ker so siromaki in na robu preživetja. Potem pa se človek malo poglobi v obširno tabelo Ajpesa o izplačilih plač funkcionarjem v javnem sektorju za letošnji februar.

Takoj postane jasno, za kaj in za koga se borijo sindikalisti in teh podatkov v teh črnih časih propagande ne objavlja noben medij, ker bi številke lahko povzročile revolt med pravimi proletarci in tistimi, ki jih je v slabih treh letih vladavina KBG vrgla na cesto in jim vzela delo. Zato, da se danes lahko prvi tajni agent LDS Podbregar lahko oglaša in napada sedanjo vlado.

Prvi svizec v državi pa igra dežurno stavkovno matrono po medijih in se na pamet uči koračnice, ki jo bo jutri prepeval skupaj s svojimi  od vladnih ukrepov na pol mrtvimi žrtvami. Gre za pesem, ki jo je nek slovenski pesnik po imenu Boris A. Novak avtorsko poneveril, ukradel ali odtujil znamenitemu mladinskemu zborovodji, piscu otroške glasbe in besedil Janezu Bitencu.

Seveda ni nič vprašal, ali lahko pesem naše mladosti Naša četica koraka vzame in besedilno spremeni v nekakšen pobalinski napad na ministra Žigo Turka in to brez dovoljenja, a upati je vsaj, da ga bodo zaradi tega za vrat in denarnico zagrabili dediči, po možnosti pa tudi Sazas, ki to rad počenja. Človek, ki piše pesmi konjem in še enega Turka (Boštjana) v polemiki imenuje ščurek, res sodi med politikantske primadone stiho pisanja, ki ga potem razglaša za humor, ironijo in osvobajajočo hudobijo.

Kaj hočemo, država mora demokratično tudi takšne tipe prenesti.