markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Ko liberalni bankrotiranci delijo nauke

Deli na:

Zelo mimo okusa in dostojnosti je, če strančica, od katere so ostali fikus, tajni agent v pokoju, milijonski dolg in rezervna lokacija etiketira in slaboumi o »upokojenem oporečniku« Janezu Janši, ki da je skorajda prepovedal stavko javnega sektorja!

Moralno sporno in politično nespodobno je, če propadla stranka LDS, ki je skoraj petnajst let krojila ali pomagala krojiti »libertarnost« gospodarskega in socialnega razsula v državi – da ta stranka zdaj bere levite novi vladi in koaliciji in obtožuje vsevprek. Pri tem ji pomaga propadajoči brez plačnik Žurnal, kar je svojevrsten fenomen, da nekdo, ki je sam na robu propada, podpira propadajočo stranko. Avstrijski lastniki očitno ne vedo, kaj se v resnici dogaja.

Sicer pa stranka, ki se je tako dolgo napajala pri vladajočem koritu, da v njem ni ostalo nič razen razsula, bi seveda morala uporabiti priložnost in molčati. Pa ne, njeni bankrotirani dediči se še vedno oglašajo in delijo nauke vsem in povsod, kot da je – razen njenih razredčenih vernikov – še sploh kdo, ki jim verjame, da dežuje, tudi, ko dežuje! Stranka bi se v tem času morala spopasti z milijonskim evrskim dolgom, si jemlje pravico etiketiranja, branja levih tajkunskih levit in blefiranja z nekakšno lastno visoko moralno držo. Od nje je ostal samo spomin na spodnjice, kombineže in modrčke nekoč prve dame LDS Katarine Kresal na njeni spletni strani in očitno na »neoprane« strankarske dolgove, denar, ki ga upniki ne bodo nikdar videli. Bo pač narod malo pozlatil.

Moč propadle LDS je samo v moči tistih, ki ji še naprej delajo reklamo (podobno je z Zaresom, ki pa skorajda že v celoti kolaborira z Jankovićem, da reši svoje izvrstne kadre), z mediji, ki upajo na njeno vstajenje, čeprav je hiša liberalne demokracije pogorela do tal. In so se moralo prisilno iz imenitnih prestižnih prostorov TR3 preseliti v Črno vdovo na nekaj kvadratnih metrov. Tam zdaj novi predsedujoči Iztok Podbregar, nekoč prvi državni agent, zdaj pa upokojenec, išče diamante svojih misli. Kot je to storil včeraj z nekakšnim napadom na gloso Reporterjevega sodelavca Igorja Guzelja češ, da s tem brani dostojanstvo slovenskih žena. No, v resnici je Podbregar branil politično prostitucijo tudi nekaterih dam, ki so včasih bile pri koritu LDS.

Zdaj se je s svojo za vekov veke amen propadle LDS (in njene istoimenske akademije) odločil spregovoriti še o Janezu Janši in nedavni stavki. O Janezu Janši in sedanji vladi že itak lahko vsakdo reče in celo grozi karkoli hoče, ker smo menda demokratična in pravna država. A zelo mimo okusa in dostojnosti je, če to počenja strančica, od katere so ostali fikus, tajni agent v pokoju, milijonski dolg in rezervna lokacija.

V sporočilo za javnost so tako med drugim zapisali: "Kdo pa je Janez Janša, da lahko ljudem oporeka pravico do demokratičnega protesta zoper ravnanja oblastnikov? Pa naj bodo to avtoprevozniki, farmacevti, zdravniki, gradbeni delavci, šolniki ali pa tako zelo in krivično očrnjeni 'birokrati'!" in dodali, da "smo še v svinčenih časih lahko šli na ulice protestirat, na primer za izpustitev Janeza Janše. Demokratična vlada tega istega 'upokojenega' oporečnika pa sedaj oporeka to pravico pomembnemu delu naše družbe. Če bi dosledno sledil svojim besedam, bi bil Janez Janša zadnji, ki bi prebivalcem lahko odrekal pravico do protesta."

Janša je rekel, kar je rekel, ni pa nikdar kakšnega protesta ali stavke prepovedal. Tisti, ki nimajo težav s sluhom so ga razumeli, da je skušal javnemu sektorju dopovedati, da žal ne more živeti tako kot je doslej. In da ni normalno in pravično, če po drugi strani doslej samo gospodarski del proletariata – ki ga je imela LDS vedno polna verbalna usta – nosi bremena krize, brezposelnosti, nizkih plač itn. In v stilu LDS: kdo pa so Podbregarji, Kresalove in ostali vrhunski politični bankrotiranci LDS, da nekoga v takšnem nizkotnem polit žargonu napadajo, ga lažno obtožujejo, da je komu oporekal pravico do stavke, čeprav je le povedal svoje mnenje, da za stavko v času pogajanj ni pravih razlogov! Kdo so ti moralni bankrotiranci, ki Janšo imenujejo »upokojeni oporečnik« in ki so svojo oporečništvo zdravi pameti dokazali v zadnjih treh letih mučne vladavine KGB!

In kdo so ti finančni bankrotiranci, da bodo govorili o tem, da se JJ ravna po načelu deli in vladaj, čeprav je celo to laž – ta vlada lahko omejeno vlada zaradi tega, ker po vladavini KGB, v kateri je bila tudi LDS, ni kaj ostalo za deliti.