nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Grški let in Cirmanova kukavičja jajčka

Deli na:

Zgodba o Janševem grškem letu še ni končana! Dnevnikov dvojec Anita Andrenšek (?) in član meter in dvajset novinarske avtonomije Primož Cirman vsak dan prihajata do novih, presenetljivih, tudi šokantnih odkritij. S pomočjo njunih novinarsko preiskovalnih metod in razkritij bomo skušali rekonstruirati, kaj se je v resnici dogajalo. Pleve bomo torej ločili od resnice in se ukvarjali z žurnalističnim plevelom.

Janša je 28. aprila iz Ljubljane odpotoval na letališče v München. Ker ni podatkov o tem, kako, je najbolj verjetno, da je najel balon balonarskega društva Barje. To je verjetno zato, ker so bili vsi zasebni avioni v radijusu 20.000 kilometrov zasedeni. Računa za najem balona še do danes ni predložil. Verjetno bo trdil, da letenje na vroči zrak ni omembe vredno.

Janez Janša je v Grčijo iz Münchna odletel kot Ivan Janša. Grozljivo pa je razkritje omenjenega novinarskega dvojca, da se je v Slovenijo vrnil nekdo drug – torej Janez Janša. Zgodovina se torej ponavlja kot farsa: ko so v Stalinovi Sovjetski zvezi likvidirali originalnega Josipa Broza, so nam podtaknili svojega, agenta NKVD. Če torej opravimo zgodovinsko rekonstrukcijo, potem so nam udbovci podtaknili enega od agentov umetniško-eksperimentalne-performans trojke Janez Janša. Katerega, ni najbolj jasno in bo omenjeni raziskovalni dvojec to moral še postoriti. Drugače bo stvar šlampasta. Po moje je bil srednji, ker ima že tak zarotniški fris. Še huje pa je, kar omenjeni dvojec še ne ve, da ni dokazov, da se je nazaj vrnila tudi soproga originalnega Janše Urška Bačovnik. Govori se, da je bila Urška Čepin.

Res je, da je omenjeni Janša predložil račun za zasebni polet iz Grčije v Slovenijo, res je, da je predložil tudi plačilo preko Klika, ampak, ni odgovoril na vprašanje, kdaj je kliknil, kako je kliknil, s katero roko, kdo je bil prisoten, ko je klikal in ali je kliknil vseh 9.500 evrov naenkrat, ali v dveh delih, treh itn. In zakaj je kliknil v več delih?

Janša je zaradi tega dopusta, ki ga je moral predčasno končati, zamudil pogajanja s sindikati, piše avtonomni dvojec pod taktirko 1,20 Cirmanove avtonomije. To sicer ni res, ker ni bil član pogajalske skupine, se pa dobro bere in je dvojcu treba posebej čestitati.

Prav tako ne drži, da je zato zamudil tudi pričanje v procesu patria na Dunaju, kar je pojasnilo že okrožno sodišče (da je namreč Janša prepozno dobil vabilo), ampak treba je vedeti, da 1,20 avtonomna novinarska resnica ni isto kot na primer 1,85 avtonomna resnica. Med njima je 65 centimetrov razlike. Upošteva pa se manjša resnica, ki bolj ustreza branosti. To so pač profesionalni standardi na Dnevniku. Ponovno čestitam.