Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Gospodje kriminalisti – Dobro jutro

Deli na:

Se spomnite, čemu je poslanec  SDS Aleksander Zorn protestno odstopil kot član parlamentarne preiskovalne komisije za brezplačnike, ki ji je predsedovala brhka Melita Župevec, takrat še članica Pahorjevih socialnih demokratov? Odstopil je iz preprostega razloga pravičnosti: če namreč preiskuješ nekoga (Ekspres, Slovenski tednik), ker mu bereš levite o zakonitosti in politikantskih namerah, pri tem pa spregledaš svoje grehe (brezplačnik Dobro jutro), potem je jasno, da gre za poskus politične diskvalifikacije in nič drugega. Komisija KGB večine in Župevčeva so brezsramno zavrnili predlog, da se v preiskavo rabot brezplačnikov vključi tudi ultra-levo propagandistično glasilo Gregorja Golobiča Dobro jutro.

Še več, komisija je šla v preiskavo desnih brezplačnikov s trditvijo, da so bili financirani z denarjem iz Patrie, saj drugače ne bi zganjali takšnega cirkusa kot so ga, da je potem še predsedujoča doživljala prisluhe na svojem mobilnem telefonu in grožnje neznanega Štajerca, kot je bilo slišati. Seveda iz vsega ni bilo nič, Župevčeva pa je pred komisijo zaslišala vse druge, samo kakšnega nosilca javne funkcije ne, kar bi bilo po pravilih in pravilniku. Njeno poročilo je zato brez kakšne velike razkrite zgodbe končalo na smetišču zgodovine, Župevčeva pa je od Pahorja presedlala k Jankoviću.

Zakaj se takratna vladajoča KGB ni hotela lotiti preiskave tudi brezplačnika Dobro jutro postaja vse bolj jasno! Ta brezplačnik se je napajal pri jaslih nekaterih državnih firm, ki nikdar ne bodo videle denarja, ki so ga več let vlagale v ta levičarski propagandistični projekt. Konec leta 2010 je izdajatelj tega brezplačnika Regionalni mediji končal v izgubi v višini več kot tri milijone evrov! To pa z brezplačnikoma, ki jih je preiskovala Župevčeva, ni niti slučajno primerljivo!

Po nekaterih podatkih pa so izgube še večje in bodo presegle desetkratnik dolgov obeh omenjenih preiskovanih brezplačnikov. Direktor Regionalnih medijev je bil Aleš Knep, Mariborčan, ki naj bi iz nekaterih povezanih podjetij pridobival denar za projekt. Med njimi so tudi nekatera, proti katerim tečejo postopki zaradi davčnih utaj.

Odgovorni urednik brezplačnika Dobro jutro pa je bil Miha Štamcar,  ki ima "izvrstno" medijsko biografijo! Najprej je bil novinar Mladine, kasneje celo odgovorni urednik Slovenca, čemur so se smejali vsi, ki so njega in medij poznali. Seveda je Slovenca pomagal pokopati. Potem je od družbe Dnevnik odkupil Direkt, ga spremenil v Indirekt in pokopal. Nihče nikdar ni raziskal, od kod mu takrat denar za odkup Direkta. Po propadu Indirekta je Štamcar s svojo ekipo, v kateri je bil tudi Gorazd Suhadolnik, dobil zaposlitev pri Dobro jutro, ki je kmalu zatem tudi propadel.

Če torej želite, da vaš medijski projekt hitro propade, pač zaposlite Štamcarja! Ta je z nekaterimi svojimi zdaj končal na Telekomu, na Siolovem internetnem portal, ki ga bo po novem vodil Uroš Urbanija. Ta bo moral o Štamcarju in njegovih dobro premisliti, če želi portalu vse najboljše.

Kar zadeva projekt Dobro jutro, pa se v njegovem ozadju skriva najprej boter Zares z Gregorjem Golobičem na čelu. Ta je tudi v funkciji ministra v vladi KGB ustanavljal državno TV na Telekomu in dosegel, da so na Siolu pogodbeno za 4000 evrov mesečno zaposlili Štamcarja, ki je drugače redno zaposlen na Dnevniku. Na Siolu pa je urednik notranje politične redakcije Aleksandar Mićić, ki je tja prišel skupaj z nekaterimi iz propadlega projekta Dobro jutro. Mićić, ki je delal na Mladini, je "specialist" za intervjuje z Gregorjem Golobičem.

Potem se za tem brezplačnikom skriva skrivnostni avstrijski lastnik večih družb, ki so izdajatelju brezplačnika ostala največ dolžna. Če kaj, potem bi ta projekt zaslužil ne parlamentarno, ampak kriminalistično preiskavo.