sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vaskrsićeve naj bi danes prisilno izselili iz hiše

Deli na:

Družina Vaskrsić se bo danes predvidoma morala prisilno izseliti iz hiše, ki jo je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov prodalo na javni dražbi. Zoran Vaskrsić ob tem v podporo pričakuje čim več ljudi in hkrati zagotavlja, da se iz hiše ne bo odselil. Zahteva namreč, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo.

Vaskrsićeve besede ob sredinem protestu pred državnim zborom (DZ) so bile, da bo v hiši tudi umrl, če bo to potrebno. Na protestu ga je podprlo nekaj deset ljudi, podpira pa ga tudi Gibanje 15o.

Predstavniki gibanja so v sporočilu za javnost zapisali, da ne gre le solidarnost z družino Vaskrsić, temveč za skupni boj mnogih med nami pred organiziranim razlaščanjem. Kot menijo, se kaj takšnega kmalu lahko zgodi vsakomur, ki zaradi kakršnegakoli razloga ne plača minornega zneska za storitev javnega podjetja.

Vaskrsić je bil namreč 124 evrov dolžen ljubljanskemu podjetju Vodovod-Kanalizacija. Isti dan, ko je izvedel za prodajo hiše, je dolg poravnal, s čimer je podjetje Vodovod-Kanalizacija tudi urgentno umaknilo izterjavo. Na litijskem sodišču so prav tako izdali sklep, da je izvršba ustavljena. A sodnica je ustavila le izterjavo dolga, ne pa tudi nadaljnje prodaje hiše novemu lastniku.

Vlada se bo sicer na podlagi primera Vaskrsić odločila za morebitne spremembe zakonodaje, vrhovno sodišče pa je odredilo službeni nadzor glede izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru Vaskrsića. Nadzor ne bo zajemal pravilnosti uporabe procesne in materialne zakonodaje.