kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Slovenija

V zakulisju RTV Slovenija kadruje Šetinc

Deli na:

Programskemu svetu Radiotelevizije Slovenija se zelo mudi z menjavo v. d. generalnega direktorja RTVS Antona Guzeja, saj je njegov predsednik Jernej Pikalo na dnevni red seje, ki bo v torek, 25. maja, uvrstil točko dnevnega reda o volitvah novega generalnega direktorja.

Programskemu svetu Radiotelevizije Slovenija se zelo mudi z menjavo v. d. generalnega direktorja RTVS Antona Guzeja, saj je njegov predsednik Jernej Pikalo na dnevni red seje, ki bo v torek, 25. maja, uvrstil točko dnevnega reda o volitvah novega generalnega direktorja.

In to kljub temu, da je delovno in socialno sodišče ugodilo predlogu Marka Makaroviča, enega od kandidatov za novega generalnega direktorja, in izdalo začasno odredbo za zadržanje postopka imenovanja novega vodje RTV, dokler ne bo ugotovljeno, ali Makarovič izpolnjuje vse formalne pogoje za generalnega direktorja. Če bi to odredbo programski svet prezrl, je sodišče nacionalni RTV zagrozilo s kaznijo sto tisoč evrov. Edini kandidat, za katerega je programski svet ugotovil, da izpolnjuje vse pogoje, Marko Filli, nam je potrdil, da je kljub temu sklepu sodišča točka o izbiri novega generalnega direktorja res na dnevnem redu torkove seje, o tem pa bodo svetniki odločali, »če bo do torka delovno sodišče že odločilo o primeru Makarovič«.

Na RTVS se sicer širijo govorice o tem, da naj bi bil Filli povezan z družbo AVC za avdio, video ter multimedijsko opremo in sisteme oziroma z direktorjem te družbe Miranom Kajinom. AVC je eden večjih dobaviteljev opreme in storitev za RTV, toda Filli poudarja, da pozna Kajina zgolj kot korektnega poslovnega partnerja RTVS. Pravi, da je bilo podjetje izbrano na javnih razpisih zaradi ugodnih cen in kvalitetnih storitev, z njim dobro sodelujejo, toda nikogar iz družbe ne pozna drugače kot službeno. Na vprašanje, ali bo v primeru svoje izvolitve na torkovi seji programskega sveta mandat generalnega direktorja prevzel takoj ali šele konec avgusta, ko se izteče pogodba Antonu Guzeju (v primeru predčasne odpovedi pogodbe naj bi dobil 200 tisoč evrov), odgovarja, da gre za odločitev programskega sveta. Osebno nima pretenzij, da bi mandat nastopil takoj, odzval pa se je tudi na očitke Guzeja, da Filli, njegov pomočnik za tehniko, investicije in inženiring, ni dosegal načrtov pri investicijah. Formalno to drži, pravi Filli,  ker so bili načrti namensko postavljeni zelo ambiciozno, toda v letih 2008 in 2009 so dosegli 15 oziroma 16 milijonov evrov realizacije, kar je izjemen dosežek.

Poznavalci pa znova opozarjajo na kadrovanje predsednika nadzornega sveta RTVS Lenarta Šetinca v zakulisju. Njegova hčerka je menda zaposlena na delovnem sodišču, od koder naj bi curljale informacije o usodi primera Makarovič.