Revija Reporter
Slovenija

V torek Aleš Primc razkriva, da gre na predsedniške volitve z Angelco Likovič

Igor Kršinar

1. sep. 2017 12:30 Osveženo: 12:34 / 01. 9. 2017

Deli na:

Aleš Primc bo v torek predstavil svojo kandidatko na predsedniških volitvah. Kot smo že pred tedni poročali, naj bi bila to Angelca Likovič.

Ta je takrat na naše vprašanje, ali bo predsedniška kandidatka odgovorila, da o tem še nič ne ve. Podobno skrivnosten je tudi Primc, ki hkrati ni zanikal, da bo kandidatka njegove stranke prav Likovičeva.

Na zadnji anketi Dela se je Likovičeva zelo slabo odrezala, saj je prejela zgolj 0,8 odstotka glasov anketirancev. Uvrstila se je celo za Damjanom Murkom (1,3 odstotka), Andrejem Rozmanom (1,6 odstotka) in Milanom Jazbecem (1,2 odstotka). Najbolje se je uvrstil Borut Pahor (37,2 odstotka), sledita Marjan Šarec (23 odstotkov) in Ljudmila Novak (10,6 odstotka).

Toda za vložitev predsedniške kandidature bo morala Primčeva stranka zbrati najmanj 3000 overovljenih podpisov volivcev, kar v treh tednih ne bo tako preprosto. Kandidature je treba vložiti do 27. septembra, strankarski kandidati morajo predložiti tri poslanske podpise ali 3000 podpisov volivcev, neodvisni kandidati pa deset poslanskih podpisov ali 5000 podpisov volivcev.