volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Sloveniji obstaja tudi društvo ljubiteljev dihurjev

Deli na:

Vemo, da obstaja Društvo ljubiteljev netopirjev, pa psov in mačk. Pa ste vedeli, da obstaja Društvo ljubiteljev dihurjev Zverinice, ki je bilo ustanovljeno konec leta 2008? Združuje slovenske ljubitelje dihurjev, ki so tudi v naših domovih vse pogostejši ljubljenčki.

Vemo, da obstaja Društvo ljubiteljev netopirjev, pa psov in mačk. Pa ste vedeli, da obstaja Društvo ljubiteljev dihurjev Zverinice, ki je bilo ustanovljeno konec leta 2008? Združuje slovenske ljubitelje dihurjev, ki so tudi v naših domovih vse pogostejši ljubljenčki.

Namen društva je seznanjanje in ozaveščanje tako članov kot širše in strokovne javnosti (mišljeni so predvsem veterinarji) s pravilno oskrbo in nego dihurjev ter njihovimi potrebami. Med glavnimi nameni društva je tudi pomoč zavrženim ali kako drugače pomoči potrebnim dihurjem. Na tem področju sodelujejo tudi s sorodnimi organizacijami in zavetišči za male živali v Sloveniji in tujini. Dihurja lahko celo posvojite. Maja Čonč, predsednica društva, je pojasnila, da ima trenutno 23 članov.

Anton Govekar iz Valburge je skupaj s somišljeniki ustanovil Klub ljubiteljev oslov. Osli so zelo zanimive in po mnenju mnogih malo pozabljene živali. Maja ste si v Hrušici lahko ogledali mednarodno tekmo oslov, ki je prava znamenitost.

Ljudje se združujejo v društva in klube iz različnih razlogov in interesov. Društva nastajajo iz resnih namenov ali za šalo, včasih celo po naključju. Nekatera so celo tako bizarna, kot je društvo, kjer začasno lahko ženo v postelji zamenjate z drugo žensko. Združujejo se ljubitelji jajc in pic, piva in čaja ali anarhizma in stripov. Ali samo zato, ker obožujete praženi krompir.

 Včasih se za smešnimi imeni skriva nič kaj posebna dejavnost, recimo društvo P. I. Š. K. O. T. E.K., ki je povezovalni člen vsega, kar se dogaja v vasi Knežak. Pa naj gre za kulturne dejavnosti, šport, gasilske akcije, zabave, turizem ali predavanja in čistilne akcije. Ali ime Društvo Stari Wosli v Novi Gorici, ki so si ga zamislili prijatelji, nekoč študentje, ki imajo tako razlog, da se srečajo na kakšnem žuru. Tako je pojasnil Rajko Blaško. Neverjetno pa je, zakaj vse se ljudje povezujejo v društva.

VEČ V TISKANI IZDAJI