favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Uradne fotografije in medeni tedni

Deli na:

Princ William in Kate, po novem vojvoda in vojvodinja Cambriška, sta poroko proslavila na petkovi večerni zabavi v Buckinghamski palači, kjer se jima je pridružilo okoli 300 prijateljev in svojcev. Po končanem druženju, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur, sta mladoporočenca v palači tudi prespala, danes pa naj bi odpotovala na medene tedne.

Princ William in Kate, po novem vojvoda in vojvodinja Cambriška, sta poroko proslavila na petkovi večerni zabavi v Buckinghamski palači, kjer se jima je pridružilo okoli 300 prijateljev in svojcev. Po končanem druženju, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur, sta mladoporočenca v palači tudi prespala, danes pa naj bi odpotovala na medene tedne.

Kam bosta šla, bo ostalo skrivnost, saj si želita zasebnosti, so danes pojasnili na dvoru. V medijih se med možnimi lokacijami za njun dvotedenski oddih omenja Kenijo, Jordanijo, karibski otok Mustique, Avstralijo in Škotsko.

Večerno zabavo z večerjo in plesom je gostil ženinov oče, princ Charles. Zbrane sta nagovorila ženinova priča, brat princ Harry ter nevestin oče Michael Middleton, medtem ko se kraljica Elizabeta II. in njen mož zabave nista udeležila, saj sta se vrnila na grad Windsor.

Nevesta je ob tej priložnosti nosila belo večerno obleko iz satena z volnenim bolerom in pasom z dragulji, ki jo je tako kot poročno izdelala oblikovalka Sarah Burton.

Poroko drugega v vrsti za britanski prestol je spremljalo na milijone ljudi. Širom po Veliki Britaniji so v petek organizirali ulične zabave, piknike in druge oblike druženja. Na večjih trgih v Londonu so se ljudje veselili ves večer. Gostinski lokali so v petek lahko podaljšali odpiralni čas za dve uri in enako naj bi veljalo tudi danes.

Prišlo je tudi do manjšega incidenta, ko je policija v parku v Glasgowu poskušala razgnati več tisoč veseljakov. Zaradi kršenja javnega reda in miru je bilo po zadnjih podatkih aretiranih 21 ljudi, še poroča BBC News.

Poroka Williama in Kate velja za najslovesnejši kraljevi dogodek v zadnjih desetletjih. Po ocenah agencije Pricewaterhouse Coopers (PWC) bo imela tudi velik gospodarski učinek, saj naj bi Londonu prinesla za okoli 107 milijonov funtov (120 milijonov evrov) dobička.

"Videti je, da bo poroka dala nov zagon londonskemu gospodarstvu in je pomemben kazalec učinka, ki ga bodo za mesto imele olimpijske igre prihodnje leto, ko ga bo obiskalo najmanj desetkrat več ljudi kot zdaj," je pojasnil analitik Mark Ambler. Sami stroški poroke sicer niso znani, ocenjujejo pa se na okoli 20 milijonov funtov.

Tudi različni britanski komentatorji se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP strinjajo, da je pravljična poroka dala prepotreben zagon državi, ki jo je gospodarska kriza močno prizadela. Kot je zapisal časnik The Times, je bil poroka "priložnost za poenotenje naroda, brez negodovanja in političnih razprtij".

Mladoporočenca naj bi tudi dokazala, da je britanska monarhija pripravljena na izzive sodobnega časa. "Velika Britanija je včeraj pokazala, da je dobra po srcu, sposobna in odprta za posle," je zapisal časnik The Sun.

Po drugi strani je levousmerjeni The Guardian ocenil, da je bila bleščeča poročna ceremonija namenjena le odvračanju pozornosti od resničnih problemov. "V realnem svetu, pod to tanko skorjo pompa, je družbeni nered, katerega razpoke se že kažejo," je zapisal.

Na spodnji povezavi so uradne fotografije kraljevske poroke

 

http://www.flickr.com/photos/britishmonarchy/5672234290/