Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Udbovski sodelavec in ljubljenec medijev SDS Jelinčič se klanja komunističnemu diktatorju Titu (FOTO in VIDEO)

Deli na:
Udbovski sodelavec in ljubljenec medijev SDS Jelinčič se klanja komunističnemu diktatorju Titu (FOTO in VIDEO)

Zmago Jelinčič je položil venec k Titovemu spomeniku na dvorišču svoje hiše (ki je tudi sedež SNS). - Foto: Bobo

Prvak SNS Zmago Jelinčič ve, kaj mu prinaša glasove - udrihanje čez migrante, prilizovanje srbskim priseljencem in jugonostalgija. Včeraj je ob obletnici smrti jugoslovanskega komunističnega diktatorja Josipa Broza Tita položil venec pred Titovim kipom, ki ga je postavil na vrtu svoje vile v Ljubljani.

Svojo naklonjenost svinčenim časom Jelinčič ne izkazuje samo s kipom. Na svojo udbovsko preteklost je še vedno ponosen in ob smrti kubanskega diktatorja Fidela Castra se je na Facebooku hvalil s prijetnimi spomini nanj.

Kot ovaduh SDV je Jelinčič zalezoval in ovajal Slovence, ki so se pred komunistično diktaturo zatekli v tujino. S sodelovanjem z Udbo si je skušal oprati ime zaradi kriminalne dejavnosti, zaradi katere je nekaj časa prebil v zaporu.

Kot poslanec je zastopal proticerkvena in celo prosrbska stališča ter bil podpornik levih koalicij, po letu 2004 pa je zamenjal plašč in podprl desno vladno koalicijo.

Po izpadu iz parlamenta na volitvah leta 2011 je kazalo, da je Jelinčič politična zgodovina, nato pa so mu začeli pozornost namenjati mediji pod vplivom SDS. Ne z opozarjanjem na njegovo sodelovanje z Udbo, temveč branjenjem Jelinčiča pred kritiki.

Foto: Bobo - Titov spomenik na dvorišču Jelinčičeve hiše, ki je tudi sedež SNS).

Ko smo januarja 2017 v Reporterju objavili dokumentacijo iz državnega arhiva o Jelinčičevi kriminalni in udbovski preteklosti, mu je v bran stopil sedanji poslanec SDS Dejan Kaloh in na svojem portalu natvezel neverjetno zgodbo, da je bil Damir Črnčec neuspešen pri prevzemu Jelinčičeve SNS in da je zato sledilo nizkotno maščevanje prek Reporterja.

Jelinčič je tudi gostoval v Kalohovi oddaji na Nova24TV. Pogovarjala sta se predvsem o migrantski problematiki in terorizmu islamskih skrajnežev po Evropim se je pa Kaloh tudi zgražal nad kazenskimi postopki, ki so zoper Jelinčiča potekali zaradi njegovih izjav.

Na Nova24TV so ignorirali dejstvo, da Jelinčič ni bil nikoli obsojen zaradi hujskanja iz leta 1997, da so volivci Jožeta Bernika (takrat ga je SDS podprla na predsedniških volitvah) »golazen, ki bi jo bilo treba pobiti že leta 1945«.

Kaloh ga tudi ni ničesar vprašal o njegovih kazenskih postopkih zaradi kraje in posedovanja orožja kot tudi ne o njegovem sodelovanju z Udbo, ampak ga je celo vzel v bran

Bolj so se volitve bližale, bolj se je Jelinčič pojavljal v medijih, ki so jih urejali v SDS. Škandalu24, ki ga je urejala dolgoletna Jelinčičeva sodelavka Marjanca Scheicher, je razkazal notranje prostore svoje še nedograjene vile ob obali v koprskem predmestju Žusterna. Zemljišče, veliko okoli 2200 kvadratnih metrov, sta zakonca Jelinčič kupila od mestne občine Koper za 576 tisoč evrov, ob hiši bo tudi bazen.

Foto: Bobo - Zmago Jelinčič je položil venec k Titovemu spomeniku na dvorišču svoje hiše (ki je tudi sedež SNS).

Julija se je znašel tudi na tradicionalnem taboru SDS v Bovcu, kjer so se vsi veseli z njim objemali in fotografirali poslanci Žan Mahnič, Marijan Pojbič in Branko Grims. Za mizo je sedel na častnem mestu nasproti Janeza Janše, njegova žena Monika pa se je pred letalom fotografirala z Janševo ženo Urško in poslanko Evo Irgl.

Ko je marca letos Jelinčič znova obrnil politični plašč in napovedal podporo proračunu Šarčeve vlade (ustrašil se je predčasnih volitev), so na Nova24TV spraševali, zakaj Jelinčič podpira proračun, v katerem vlada več namenja tudi migrantom. To je moral biti zanje šok, saj so prav v tej medijski hiši najbolj zaslužni za politično vrnitev Zmaga Jelinčiča.

Ankete pred evropskimi volitvami Jelinčiču dajejo možnost za uvrstitev v Evropski parlament. Če bo izvoljen za evropskega poslanca, bo lahko dokončal vilo na Obali, pa tudi hiše v Ljubljani mu ne bo treba prodati.