Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tokrat ne bo izginil: Robert Zavašnik je v priporu

Deli na:
Tokrat ne bo izginil: Robert Zavašnik je v priporu

Foto: Bobo

Nekdanjega lastnika diskoteke Lipa Roberta Tomasa Zavašnika so danes popoldne na ljubljanskem okrožnem sodišču zaradi zatajitve obsodili na eno leto in osem mesecev zapora. S sodišča so ga odpeljali v pripor, kjer bo počakal na pravnomočnost sodbe, sta na svojih spletnih straneh objavila 24ur.com in Delo.

Tožilstvo je Zavašniku očitalo, da je s svojo materjo Mileno Zavašnik storil kaznivo dejanje zatajitve in si pri tem pridobil 112.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Mileni Zavašnik so sodili ločeno, maja letos je bila obsojena na leto dni zapora.

Zavašnik je kot direktor podjetja Roto trgovina med letoma 2003 in 2005 z družbo Hypo leasing sklenil več lizinških pogodb za najem priklopnika, dozirno-sušilnega sistema in dveh strojev za brizganje plastike. Pogodbe so bile odpovedane, Zavašnik pa predmetov ni vrnil, temveč si jih je prilastil, a jih ni poplačal, je 2. septembra pojasnila okrožna tožilka Manja Prezelj.


Po navajanju Dela je tožilstvo za Zavašnika, ki ni priznal krivde za zatajitve več delovnih strojev v skupni vrednosti 112.000 evrov, predlagalo dve leti in pet mesecev zapora, zaradi begosumnosti pa predlagalo pripor. Obramba je nasprotno menila, da ni dokazov, da bi Zavašnik storil kaznivo dejanje. Stroje naj bi le hranil, saj oškodovana družba Hypo leasing in dala nobenih navodil, kako in kdaj naj stroje vrne.

Zavašnika je sodišče sicer leta 2009 spoznalo za krivega za tragedijo pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah pri Medvodah, kjer je množica mladih decembra 2005 do smrti poteptala dve dekleti, tretja pa je zaradi poškodb umrla v ljubljanskim kliničnem centru. Sodišče je Zavašnika kot lastnika lokala spoznalo za krivega povzročitve splošne nevarnosti, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost, in mu dosodilo pet let zapora.

Junija 2009 bi se moral zglasiti na prestajanje kazni v zaporu na Dobu, a je tik pred tem izginil, organi pregona pa ga kljub mednarodni tiralici niso izsledili. Po petih letih neuspešnega iskanja je primer zastaral.