Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tajni načrt Aleksandre Pivec: ustanovila naj bi sredinsko ljudsko stranko in skušala speljati volivce Marjanu Podobniku

Deli na:
Tajni načrt Aleksandre Pivec: ustanovila naj bi sredinsko ljudsko stranko in skušala speljati volivce Marjanu Podobniku

Aleksandra Pivec - Foto: Facebook

»V Sloveniji manjka kakšna sredinska ljudska stranka. Rastla sem na podeželskem prostoru, delala na podeželju, bila blizu ljudem, zato čutim njihovo naklonjenost. Od povsod iz Slovenije me ljudje kličejo. Vse bom prespala, nato pa bomo videli in morda spomladi naredili kak korak naprej. Prej niti nima smisla, razen če se stvari obrnejo in bodo predčasne volitve, česar pa ne verjamem. Prezgodaj nima smisla ustanoviti stranko, treba pa je držati motivacijo in ostati povezan,« je za Reporter povedala Aleksandra Pivec, ki se je nedavno poslovila s položaja kmetijske ministrice in prve dame Desusa.

Po njenem odhodu iz Desusa ji je sledilo nekaj ljudi, večina pa čaka na novo stranko, zato pričakuje več izstopov takrat. Ogromno jih po njeni oceni tudi čaka na kongres Desusa, vendar tudi ne bodo dolgo vztrajali. Pričakuje okoli 30 odstotkov osipa v Desusu. »Z SLS ne bo sodelovanja. Prejela sem nekaj klicev Marjana Podobnika, vendar se nisem oglasila. V SLS me je vabilo več ljudi, vendar o tem ne razmišljam, niti nimam interesa se pridružiti kateri drugi stranki, npr. SDS,« pravi Pivčeva, ki svojo naravno bazo vidi na podeželju, ker je bila ministrica za kmetijstvo.

Marjan Podobnik nam je odgovoril, da se s Pivčevo v zadnjem času nista slišala: »K projektu Povežimo Slovenijo so povabljeni vsi, ki spoštujejo Ustavo RS in upoštevajo ZKP (zdrava kmečka pamet). Neposredno angažiranje v SLS pa po mojem ni zelo realno, tudi zaradi naših slabih izkušenj z nekaterimi bivšimi člani SLS, ki so očitno sedaj del ožje ekipe gospe Pivčeve.«


Vsekakor ima Podobnik razlog za skrb. Ni nepomembno, da je bil njen dedek Stanko Čurin eden od ustanoviteljev SLS in je zelo znan med člani te stranke. Zato tudi ni naključje, da njegovo fotografijo vseskozi objavlja na svojem facebook profilu. Večkrat pa tudi objavlja na FB strani Gibanja v podporo dr. Aleksandre Pivec, ki so jo ustvarili njeni javnosti neznani podporniki. Nekateri med njimi so povezani s stranko SDS, zato so njeni zapisi objavljeni tudi na FB strani Gibanja v podporo vladi Janeza Janše in podobnih profilih.

Neuradno je slišati, da naj bi Pivčevi pri ustanovitvi stranke pomagal predsednik vlade Janez Janša, ki jo je vseskozi politično podpiral, vse dokler v Desusu niso zahtevali njene razrešitve. Janša bo namreč tudi po volitvah potreboval partnersko stranko, s katero bo sestavil vlado. Ker SLS ne kaže, da bi se z Marjanom Podobnikom lahko vrnila v državni zbor, naj bi stavil na novo sredinsko ljudsko stranko Aleksandre Pivec, ki bi stari SLS prevzela kmečko in podeželsko volilno bazo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24