Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sveti kravi zdravnikov in odvetnikov

Deli na:

Zdravniška in odvetniška zbornica trmasto ščitita kršitelje profesionalnih kodeksov ter na račun obveznega članstva lepo služita.

Vladne stranke so v koalicijsko pogodbo zapisale, da bo članstvo v zbornicah prostovoljno, razen če se bodo člani z referendumom odločili, da bo članstvo še naprej obvezno. Prav lahko se zgodi, da bo tudi članstvo v zdravniški in odvetniški zbornici postalo prostovoljno.

Nedavno se je na referendumu o obveznem članstvu v obrtno-podjetniški zbornici kar 70 odstotkov članov odločilo, da se obvezno članstvo odpravi in uvede prostovoljno. Že v času prve Janševe vlade leta 2006 je državni zbor kljub precejšnjemu nasprotovanju odpravil obvezno članstvo v Gospodarski zbornici Slovenije. Še večje nasprotovanje je pričakovati ob možnosti odprave obveznega članstva v dveh zborniških »svetih kravah«, odvetniški in zdravniški zbornici.

V slednjo je zdaj združenih več kot devet tisoč zdravnikov in zobozdravnikov, ki so pred nekaj dnevi glasovali o novem predsedniku zbornice. Ob zdajšnji predsednici dr. Gordani Živčec Kalan je nastopil protikandidat dr. Valentin Sojar, toda volitve so bile neveljavne, saj se jih je udeležila manj kot polovica članov, kar je po statutu pogoj za veljavnost volitev.

V TISKANI IZDAJI VEČ O DENARJU, KI GA ZDRAVNIŠKA ZBORNICA DOBI OD DRŽAVE, O ŠČITENJU PROBLEMATIČNIH ODVETNIKOV IN ZDRAVNIKOV IN RAZBURJENJU ZARADI VIŠINE ODVETNIŠKIH TARIF