Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Švagan je "osrečil" Kresalovo in zapustil "stranko kapitala".

Deli na:

Župan Zagorja ob Savi ter dolgoletni član in ustanovitelj LDS Matjaž Švagan je danes izstopil iz stranke. Za to se je odločil, ker "je od bivše Drnovškove LDS ostala le še bleda senca in je ta stranka postala stranka kapitala", je pojasnil v izjavi za STA.

Župan Zagorja ob Savi ter dolgoletni član in ustanovitelj LDS Matjaž Švagan je danes izstopil iz stranke. Za to se je odločil, ker "je od bivše Drnovškove LDS ostala le še bleda senca in je ta stranka postala stranka kapitala", je pojasnil v izjavi za STA.

"Rabili so me samo vsake štiri leta na volitvah, saj sem jim vsak mandat prinesel največ glasov," je prepričan Švagan. Z odhodom iz stranke pa je "osrečil predsednico Katarino Kresal, ožje vodstvo stranke in samega sebe".

Stranka je izgubila stik z malim človekom, je prepričan Švagan, ki pravi, da se v tej stranki ne vidi več. "To se je predvsem dokazalo, ko me niso podprli pri postavitvi spomenika pri boju za čisto okolje proti Lafarge Cement," dodaja Švagan.

Za jesenske lokalne volitve Švagan napoveduje, da bo oblikoval svojo lokalno stranko in znova kandidiral v Zagorju. "Kandidiral bom neodvisno, ustanovil bom lokalno stranko Zagorje gre naprej, ki bo nosila to noto bivše LDS. To bo stranka, ki bo združevala tako na levici kot na desnici," napoveduje.

Kot pravi, je slogan Zagorje gre naprej v občini že dolgo poznan. Usmeritve te stranke pa bodo "na prvem mestu človek, narava in spoštovanje preteklosti, s tem pa ustvarjanje sedanjosti in prihodnosti", je še dodal Švagan.

V LDS Švaganovo odločitev razumejo predvsem v kontekstu prihajajočih lokalnih volitev, kjer kandidati iščejo različne možnosti, na kakšen način sodelovati na volitvah, je zapisal generalni sekretar LDS Uroš Petohleb. Po njegovih navedbah Švagan "očitno ocenjuje, da je bolj oportuno, da nastopi kot neodvisni kandidat". "Vse ostalo so zgolj priročni izgovori, ki prikrivajo pravi razlog za izstop," poudarja Petohleb.

Kot je dodal, LDS s svojim delom v parlamentu in vladi dosledno sledi svojim vrednotam, kot so spoštovanje pravne države in človekovih pravic, svobodomiselnost in spoštovanje različnosti, kar se kaže tudi v konkretnih stališčih in ravnanjih strankinih predstavnikov v primeru izbrisanih, pri družinskem zakoniku, ukrepih glede nasilja nad ženskami in otroci ter pregonu gospodarskega kriminala in korupcije.